Ελλάδα|08.03.2022 21:21
Ημέρα της Γυναίκας: Η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
NewsroomΓια την 8η Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινήσεις, συνδικάτα και φορείς γυναικών και θηλυκοτήτων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις - το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας - και τα κυρίαρχα ζητήματα που έθιξαν ήταν αυτά της αντίθεσης στον πόλεμο, τον σεξισμό και τη φτώχεια.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μετανάστριες και προσφύγισσες στη χώρα μας ενώ, βασικό ρόλο στα συνθήματα και τα αιτήματα φέτος έπαιξε και το αίτημα για νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».
Διαβάστε ακόμη
- Ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μπλόκα και την κυβέρνηση, η φανερή αντιπάθεια του Άδωνι για τον Δένδια και το «ok» του Μαξίμου στις συναντήσεις του Τασούλα
- Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο «ραντεβού» με τους αγρότες στο Μαξίμου - Τι θα περιλαμβάνει το «μενού» της συζήτησης
- Φρεγάτα «Κίμων»: Πόσο και σε ποιους τομείς ενισχύει την επιχειρησιακή και διπλωματική ισχύ της Ελλάδας
- Η Γροιλανδία κρίνει το μέλλον του ΝΑΤΟ