Ελλάδα|10.03.2022 20:53

Βόρεια Εύβοια: Θάφτηκαν στο χιόνι τα χωριά που κάηκαν το καλοκαίρι - Έφτασε το ένα μέτρο στην Κερασιά

Κώστας Ασημακόπουλος

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Φίλιππος στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας που δοκιμάστηκαν τον περασμένο Αύγουστο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στα ορεινά χωριά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννης το χιόνι αγγίζει το ενάμιση μέτρο.

Στα περισσότερα χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να αποκαταστήσουν τις πολύ σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ρευματοδότησης που καταστρέφεται για άλλη μία φορά από τα στοιχεία της φύσης.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα κοπάσουν αλλά δεν θα σταματήσουν την Παρασκευή και θα ενταθούν από το πρωί του Σαββάτου με κορύφωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Όπως είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αρβανίτης στην Αγία Άννα το χιόνι ακόμα και στην παραλία έφτασε τους 30 πόντους, στο χωριό Αχλάδι το μισό μετρό, στους Παππάδες τους 70 πόντους και στην Κερασιά ξεπέρασε το ένα μέτρο.

"Ανησυχούμε και οργανωνόμαστε για το δεύτερο κύμα το Σάββατο που όπως μας είπαν θα είναι και πιο ισχυρό. Εχουμε επιστρατεύσει πολλά μηχανήματα και είμαστε σε συνεννόηση και με τις κοινότητες".

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είπε: "Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία του δημάρχου μας Γιώργου Τσαπουρνιώτη και όλων των αντιδημάρχων είναι επί ποδός και φτιάχνουν τις ζημιές. Το δίκτυο αυτό είναι σχετικά καινούργιο γιατί φτιάχτηκε μετά την πυρκαγιά αλλά πέφτουν καμμένα πεύκα και δημιουργούν ζημιές. Παρόλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες πήραν και πάλι όλοι ρεύμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο χωριό Κοτσικιά".

Με την ευκαιρία ο Παναγιώτης Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννης που εγκρίθηκε με ψήφους 8-3 και ένα λευκό: "Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ύψους 44 εκ. Ευρώ εκ των οποίων τα 22εκ. είναι τα αντιπλημμυρικά έργα. Ελπίζουμε όλοι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και να υλοποιηθούν τα έργα που θα είναι ανάσα για τον τόπο μας".

Επίσης, ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννης εδώ και 10 ημέρες έχει ξεκινήσει εκστρατεία για συγκέντρωση αγαθών για την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία. "Μας λυπεί όλους αυτό που γίνεται. Η κοινωνία μας είναι κοντά στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται", τόνισε ο Παναγιώτης Αρβανίτης.

ειδήσεις τώραΚακοκαιρία ΦίλιπποςΔΕΔΔΗΕΔήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας ΆνναςΑγία ΆνναΒόρεια Εύβοιαχιόνια