Ελλάδα|11.03.2022 08:44

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει

Newsroom

Με μεγάλο προβληματισμό και αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Πάτρα σχετικά με τις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών ολόκληρη η κοινωνία. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών καθημερινά, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που θα προβληθεί απόψε στο MEGA, παρουσιάζεται μια «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι.

Η φράση «για εσάς», που έγραψε το παιδί, σπαράζει καρδιές.

Κατερινόπουλος: Σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες

Την ώρα οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για έγκλημα.

«Εδώ δε δικάζουμε κανέναν, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως ανθρώπινο χέρι αφαίρεσε τις ζωές των παιδιών», είπε στο STAR ο κ. Κατερινόπουλος επιμένοντας πως πρόκειται για έγκλημα ο θάνατος των τριών αδερφών στην Πάτρα.

«Είμαι σίγουρος πως το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής θα έχει σύντομα αποτελέσματα και θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης δράστης ή δράστες για τον θάνατο των μικρών παιδιών», συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Αποκάλυψε ακόμα πως κάποιος πήγε στο γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία ενός εκ των τριών κοριτσιών (σ.σ. δεν διευκρίνισε σε ποιο αναφέρεται) και ρώτησε αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε στο πρόσωπό του. «Δεν πρόκειται για το παιδί που είχε εκδορές (σ.σ. η Μαλένα)», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως θέλει να συγχαρεί τους γονείς των κοριτσιών για την ψυχραιμία τους και τους παππούδες που δεν έχουν μιλήσει.

Πώς αντέδρασε η μητέρα όταν ο Λύτρας της έθεσε το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί

Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, πήγε στην Πάτρα το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και συναντήθηκε με τον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, γονείς των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή αιφνίδια μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια. Στόχος ήταν να αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr συζητήθηκαν λεπτομέρειες των τριών θανάτων και όλες οι εκδοχές γύρω από τις εξελίξεις που αναμένονται στην πολύκροτη υπόθεση. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι θίχθηκε από τον κ. Λύτρα ακόμη, και η εκδοχή να κατηγορηθεί η μητέρα. Η τελευταία, βέβαια, αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώα και ότι δεν είναι δυνατόν να πέσουν σε τέτοια πλάνη οι διωκτικές αρχές. Από την πλευρά του, ωστόσο, ο κ. Λύτρας ανέφερε, ότι όφειλε ν’ αναφερθεί και σε μια τέτοια «υπόθεση εργασίας» – αν ισχύσει – και επεκτείνοντας την σκέψη του, είπε ότι «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να βελτιωθεί και επικοινωνιακά η εικόνα της».

Στη συνάντηση ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, έδειχνε να απέχει από την συζήτηση, και την υπεράσπισή του έχει ο δικηγόρος, Δημήτρης Καράμπελας.

Ο μέχρι πρότινος συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Γιάννης Κόττας, αποκάλυψε ότι η επιλογή Λύτρα οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ουσιαστικά είχε παραιτηθεί από την υπόθεση την περασμένη εβδομάδα, διότι ήταν κάθετη η διαφωνία του με την έκθεση της μητέρας στη δημοσιότητα, η οποία προκάλεσε κατά την κρίση του αχρείαστες συγχύσεις.

«Η δική μου νομική υποστήριξη έγινε με την πεποίθηση, ότι η Ρούλα δεν έχει προκαλέσει κακό στα κορίτσια της…», είπε στην «Πελοπόννησο» ο κ. Κόττας.

ειδήσεις τώραπαιδιάΠάτραθάνατοι