Ελλάδα|17.03.2022 14:29

Βασίλης Δημάκης: Αναζητείται ο κρατούμενος - Σταμάτησε να δίνει σήμα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Ευλαμπία Ρέβη

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην Ελληνική Αστυνομία καθώς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε ο καταδικασθείς Βασίλης Δημάκης σταμάτησε να δίνει σήμα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο 44χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη άνω των 40 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ως φοιτητής στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής του είχε παραχωρηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι και με αυτό είχε την δυνατότητα να λαμβάνει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται βάσει νόμου. Πριν από δυο ημέρες σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας στην οποία είχε προχωρήσει, καθώς έλαβε την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

Σήμερα, όμως, το πρωί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο και λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι σταμάτησε να λειτουργεί. Κατά τις ίδιες πηγές, το τελευταίο σήμα που έδωσε καταγράφηκε σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Την περασμένη Τρίτη ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Facebook τη λήξη της τρίτης λευκής απεργίας που έχει κάνει  κατά σειρά καθώς του δόθηκε η εκπαιδευτική άδεια που ζητούσε.

«Μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν η εισαγγελέας εφέτης μου έδωσε την άδειά μου είπε να σταματήσω να κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα για αυτό το λόγο καθυστερούσαν να μου δώσουν την άδειά μου! Ρε παιδιά σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους από καρδιάς τόσο ακαριαία αντίδραση και τι να πω δεν ξέρω. Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για άλλη μία φορά από καρδιάς, είστε φοβεροί, ειλικρινά και πολύ περισσότερο τη δικηγόρο μου την κυρία Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα που πάντα βρίσκεται δίπλα μου!» είχε γράψει.

Βασίλης Δημάκηςειδήσεις τώραΚορυδαλλόςφυλακήηλεκτρονικό βραχιολάκι