Ελλάδα|18.03.2022 15:51
Σε δίκη ξανά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Σοφία ΦασουλάκηΣτο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας επιστρέφει η υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, το οποίο με νέα σύνθεση θα κρίνει για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο. Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, ισχύει η πρωτόδικη απόφαση της ισόβιας κάθειρξης.
Διαβάστε ακόμη
- Ευρώπη και ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης: Πόσο πιθανή είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ;
- Πολιτικό Big Bang στην αυγή του 2026: Η μεγάλη ρευστοποίηση και η ακτινογραφία της πολιτικής αναδιάταξης
- Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με τιμές ναρκωτικών σε προαύλιο σχολείου – Στα «κάγκελα» γονείς και εκπαιδευτικοί
- Θέσεις στάθμευσης στον Δήμο Αθηναίων: Από βοηθητικός χώρος σε «χρυσή» επένδυση