Ελλάδα|22.03.2022 10:16

Καιρός - Μαρουσάκης: Μετά το μεσημέρι χιόνια στην Αττική - Πώς θα κάνουμε τριήμερο 25ης Μαρτίου

Newsroom

Κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη 22 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη μετά το μεσημέρι αναμένεται να επιδεινωθεί η κακοκαιρία προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Έτσι στα χαμηλά υψόμετρα αναμένουμε έντονες βροχοπτώσεις και προς τα υψηλότερα χιονόνερο ή και χιόνι.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό έχει αρχίσει και μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά και καθώς συνδυάζεται με το βαρομετρικό υψηλό στην κεντρική Ευρώπη δημιουργεί τους ισχυρούς βοριάδες.

Προς τα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία να κυμανθεί στους 14 - 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνάει τους 12 βαθμούς.

Ειδικά για νότια και ανατολικά τμήματα, όπως και στην Αττική εξήγησε ότι «η μέρα ξεκινάει με διάσπαρτες συννεφιές και από το μεσημέρι έρχονται βροχές και χιονόνερο και χιόνια προς τα βόρεια και σε υψόμετρο από 400-500 μέτρα και πάνω».

Περιορίζεται η κακοκαιρία την Τετάρτη

Για αύριο Τετάρτη ο Κλέαρχος Μανουσάκης σημείωσε: «θα έχουμε φαινόμενα στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα αλλά από το μεσημέρι θα περιοριστεί η κακοκαιρία προς την Κρήτη ενώ από την Πέμπτη θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες συνθήκες αν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας έρχονται πάλι βροχές με νοτιάδες».

Από την Παρασκευή έρχεται η Άνοιξη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε και στον καιρό για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σχολιάζοντας ότι από την Παρασκευή έρχεται η Άνοιξη. Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σημείωσε θα ανέβει η θερμοκρασίες τοπικά έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου εκτίμησε ότι δεν θα έρθει ξανά νέα ψυχρή εισβολή παρά λίγες μόνο βροχές από την επόμενη εβδομάδα με τη συνοδεία αφρικανικής σκόνης.

καιρόςχιόνια25η Μαρτίουκακοκαιρίαειδήσεις τώρα