25η Μαρτίου - Πάτρα: Ουκρανοί πρόσφυγες έκαναν παρέλαση για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
NewsroomΤο δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα έστειλαν από την Πάτρα Ουκρανοί πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, προκαλώντας συγκίνηση σε όσους βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα παρέλασαν κρατώντας σημαίες της πατρίδας τους στις οποίες ξεχώριζαν μηνύματα κατά της ειρήνης.
Όπως είπε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», Μιχάλης Ροδόπουλος, στην παρέλαση συμμετείχαν περίπου δέκα ενήλικες από την Ουκρανία, που ήρθαν ως πρόσφυγες καθώς και Έλληνες πολίτες με Ουκρανική καταγωγή.
Τη σημαία κρατούσε μια γυναίκα, ενώ άλλη μια θα κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.
Επίσης συμμετείχε, με σημαία της Ουκρανίας μεγάλων διαστάσεων, που επάνω της αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο.
- Κυψέλη: Τέσσερις «στάσεις» έκανε ο μετροπόντικας πριν ακινητοποιηθεί, αλλά στο υπουργείο δεν ψάχνουν το... λάθος
- Θύελλα στο Κογκρέσο για τη συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: «Παραβιάζεται ο νόμος για τις κυρώσεις»
- Το μήνυμα Καμμένου σε... Μητσοτάκη, ο Καρτερός της Αμαλίας και ο Καραμανλής που θα μιλήσει (ξανά)
- Γιατί η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κάθε δεκαπέντε μέρες - Αύριο οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης