Ελλάδα|27.03.2022 17:56

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση δύο επικίνδυνων συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Δύο επικίνδυνες συμμορίες που δρούσαν στην Αθήνα εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία. Τα μέλη των συμμοριών, αφγανικής καταγωγής, διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και εκβιασμούς σε βάρος συμπατριωτών τους.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη και είχε σαν αποτέλεσμα τις συλλήψεις συνολικά εννέα ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στις συμμορίες. Στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται δέκα ακόμα άτομα. Από τις συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, και τρεις περιπτώσεις εκβιασμών.

Πώς οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση των συμμοριών

Μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και στο πλαίσιο ενδελεχούς προανακριτικής έρευνας, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των δύο συμμοριών οι οποίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας και την εδραίωσή τους στην εκβίαση καταστηματαρχών. Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν οχτώ κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την ανακάλυψη των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

εκβιασμοίδικογραφίαειδήσεις τώραΕΛΑΣσυμμορίεςΕλληνική Αστυνομίαανθρωποκτονίες