Ελλάδα|28.03.2022 13:22

Πέτρος Φιλιππίδης: Το δικαστήριο αποφάσισε να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών οι καταγγέλλουσες

Σοφία Φασουλάκη

Δεκτό έγινε από το δικαστήριο το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού και έτσι η κατάθεσή τους θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αποφύγουν περαιτέρω διασυρμό τους, όπως είπαν.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν.

Διαφορετική ήταν η άποψη της εισαγγελέως της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη.

Ένταση και προσωρινή διακοπή στη δίκη - «Ντροπή για τα θύματα»

Νωρίτερα ένταση σημειώθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν η συνήγορός του εναντιώθηκε στο αίτημα των δύο εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν βιασμό από τον ηθοποιό και ζήτησαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ειδικότερα, η τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα των δυο γυναικών ήταν αυτή που πυροδότησε την ατμόσφαιρα καθώς η συνήγορος - απευθυνόμενη στις καταγγέλλουσες- είπε: «Εκτίθεστε κύριες μου. Ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο».

Με το που τελείωσε τη φράση της η συνήγορος, ήρθε η εκνευρισμένη αντίδραση του συνηγόρου των δύο θυμάτων, Αλεξάνδρου Μίντζια, ο οποίος φώναξε «ντροπή, δε σέβεστε τα θύματα», με το δικαστήριο να αποχωρεί, ώστε να μη συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση.

Η πλευρά του ηθοποιού αντιτάσσεται στην κεκλεισμένων των θυρών εξέταση των δύο γυναικών.

Ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία... Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ζητούν δύο καταγγέλλουσες

Νωρίτερα, κεκλεισμένων των θυρών ζήτησαν να εξεταστούν δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες στη δίκη του γνωστού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Τα αιτήματα υπεβλήθησαν από τους δικηγόρους τους.

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η κατάθεσή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και - όπως ανέφερε ο δικηγόρος της - «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο, μετά από ραντεβού που είχε με τον κατηγορούμενο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, πράξεις που ο ίδιος αρνείται.

Παρών στο δικαστήριο ο Φιλιππίδης

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού βρίσκεται σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε κατά την προηγούμενη δικάσιμο την διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει τη θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Το δικαστήριο αν και, όπως τόνισε και η πρόεδρος και η Εισαγγελέας, δεν έλαβε από την πλευρά του κ. Φιλιππίδη κανένα πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Δημητρακόπουλου ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ως αυτήν που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

σεξουαλική κακοποίησηκακοποίησηειδήσεις τώραMeTooΠέτρος Φιλιππίδηςδίκηκατάθεση