Ελλάδα|29.03.2022 07:57

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ανάρτηση - σοκ του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Newsroom

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει φτάσει η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έχουν σταλεί σε εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να  «ρίξουν φως» στο μυστήριο.

Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Λέων

Από την πλευρά του, με μια νέα ανάρτηση ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρεται στα ευρήματα της ιατροδικαστικής μελέτης στα δύο παιδία που πέθαναν πρώτα, δηλαδή στην Μαλένα και στην Ίριδα.

Η ανάρτηση του: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστι κών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι η αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλι κες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. (Εικ. X-33).

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόμα τος και μύτης από την αντίσταση του θύματος απέναντι στο δράστη στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας (Εικ. Χ-33).»

 

Βρέθηκε ουσία στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το STAR, έως την Πέμπτη αναμένεται να έχει βγει το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εκπομπή του STAR, η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται σε ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία, αλλά μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί και από το φαρμακείο.

Αυτό που θέλει να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής είναι σε τι ποσότητα υπήρχε αυτή η ουσία στον οργανισμό του κοριτσιού. Μάλιστα, οι πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν ήταν μέσα στη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η Τζωρτζίνα.

Τα αποτελέσματα από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βγουν έως την Πέμπτη, με τους ειδικούς να λύνουν το μυστήριο με την φαρμακευτική ουσία ενώ ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα ευρήματα από την εξέταση που θα βοηθήσουν τις έρευνες για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της Πάτρας.

«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»

Στην υπόθεση της Πάτρας αναφέρθηκε και ο  γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία. Οι γερμανικές Αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από μητέρα τους, που παραδέχθηκε τελικά ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.

Σε συνέντευξή του ο γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» σχολίασε.

παιδιάΠάτραθάνατοςειδήσεις τώραιατροδικαστήςΡούλα Πισπιρίγκου