Ελλάδα|29.03.2022 23:18

Τραμ: Στάσεις εργασίας την Τετάρτη πρωί και βράδυ

Newsroom

Στις 6.00 το πρωί θα ξεκινήσουν σταδιακά τα δρομολόγια των συρμών του τραμ την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ενώ το βράδυ οι συρμοί θα ξεκινήσουν να αποσύρονται σταδιακά στις 22.30 λόγω της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του τραμ στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) είχε προσφύγει με αγωγή της δικαστικά προκειμένου να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση των εργαζομένων. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της απορρίπτοντας την αγωγή της εταιρίας, όπως έκαναν γνωστό οι εργαζόμενοι. 

«Για µια ακόμη φορά η εταιρία, μας σέρνει στα δικαστήρια. Δε σέβεται ούτε τα θέματα ασφαλείας των επιβατών, των πεζών των εργαζομένων και του τροχαίου υλικού (από την προβληματική λειτουργία των φρένων στους νέους συρμούς ΤΡΑΜ). Ακόμη και οι παράγοντες του δικαστηρίου εμφανίστηκαν έκπληκτοι από την ανευθυνότητα και την παρελκυστική τακτική της εταιρίας. Το σωματείο µας τοποθετήθηκε µε σοβαρά επιχειρήματα που έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους. 

ειδήσεις τώραΣΤΑΣΥστάση εργασίαςδρομολόγιαΤραμ