Ελλάδα|29.03.2022 23:48

Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια οι μάχη με τις φλόγες - Ενίσχυση δυνάμεων και προσαγωγή ηλικιωμένου

Newsroom

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Σάμο για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ ένα άτομο που φέρεται να ευθύνεται προσήχθη από τις Αρχές.

Οι φλόγες καίνε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Νεράκι κοντά στη Μονή Βροντά στους Βουρλιώτες, χωριό το οποίο εκκενώθηκε από νωρίς την Τρίτη. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο ενισχύθηκαν και πλέον -σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής- στο σημείο βρίσκονται 49 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Μάλιστα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, καθώς μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με επτά επιπλέον οχήματα. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Σημειώνεται πως όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, εξέφρασε ανησυχία για το μέτωπο λέγοντας πως τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: το ένα έχει πορεία βορειοανατολικά του χωριού των Βουρλιωτών και είναι «το πιο δύσκολο». Το δεύτερο είναι στην κορυφογραμμή και «κοιτάει» βορειοδυτικά, ενώ το τρίτο είναι νοτιοανατολικά του χωριού, όπως γνωστοποιεί ο διοικητής στο samosvoice.gr.

 

Δεδομένου πως το πύρινο μέτωπο είναι διάσπαρτο, ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι η φωτιά θα καίει όχι μόνο το βράδυ αλλά «τουλάχιστον έως το βράδυ της Τετάρτης».

Σάμοςπυροσβεστικήειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώραπροσαγωγή