Ελλάδα|01.04.2022 23:06

Φωτιά τώρα στο Πήλιο: Ολονύχτια μάχη για τον έλεγχό της - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Newsroom

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο. Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι σκληρή, καθώς στο σημείο πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 19:00 στην περιοχή Αφειλιάνες, στον Πλατανιά του δήμου Νοτίου Πηλίου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη τη Μαγνησία, πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινείται σε πυκνή δασική έκταση προς την Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος και προς το Μικρό, περιοχές πάνω από την κωμόπολη του Πλατανιά, χωρίς -προς το παρόν- να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

 

Στην περιοχή κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και δύο Canadair.

Τέλος, πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου αναφέρουν πως η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από κλαδιά που έκαιγε αγρότης στην περιοχή και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

φωτιάειδήσεις τώραΒόλοςπυροσβεστικήφωτιά τώραΠήλιο