Ελλάδα|04.04.2022 15:29

Γεωργία Μπίκα: Στο αρχείο η δικογραφία για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από δικηγόρο

Newsroom

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από δικηγόρο η Γεωργία Μπίκα. Η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη είχε αναφερθεί στο ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, κατηγορώντας τον ότι την είχε προπηλακίσει. Ο δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση ατόμου το οποίο η Γεωργία κατήγγειλε ότι τη βίασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλου, σε βάρος του οποίου είχε κινηθεί προκαταρκτική εξέταση -μετά από όσα είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή της η 24χρονη καταγγέλλουσα για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης- ότι την προπηλάκισε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Ο εισαγγελέας είχε παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας. Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η 24χρονη φέρεται να ανασκεύασε, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι ο καταγγελλόμενος δικηγόρος δεν την απείλησε.

Αξιολογώντας τα στοιχεία της έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα, ζητώντας να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, πρόταση που εγκρίθηκε από εισαγγελέα εφετών.

καταγγελίαΘεσσαλονίκηεπίθεσηειδήσεις τώραδικηγόρος