Ελλάδα|06.04.2022 07:00

Απεργία: Ποιοι απεργούν σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους συμμετέχουν στην απεργία.

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται στην Αθήνα καθώς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Τα οδικά μέσα, λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδί (ΠΝΟ)α κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

  • Ακινητοποιημένα μετρό, τραμ, ηλεκτρικός – Στάση εργασίας στα λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (αφορά όλες τις κατηγορίες)
  • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
μετρόΜΜΜτρόλεϊαπεργία ΠΝΟΓΣΕΕλεωφορεία24ωρη απεργίααπεργίαΠΝΟΑΔΕΔΥειδήσεις τώρα