Ελλάδα|05.04.2022 11:59

Απεργία: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη από τις κινητοποιήσεις – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Ποιοι συμμετέχουν

Newsroom

Απεργιακό μπαράζ αναμένεται για αύριο, Τετάρτη, με τα συνδικάτα να αντιδρούν στο κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις των προϊόντων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ - Τι θα ισχύσει με τα λεωφορεία

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στην Αθήνα αναμένεται αυριο Τετάρτη 6 Απριλίου καθώς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Τα οδικά μέσα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης:

  • Δημόσιο: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.
  • Αεροδρόμια: Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.
  • Νοσοκομεία: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

απεργίαηλεκτρικόςειδήσεις τώραΜΜΜΓΣΕΕμέσα μεταφοράςμετρόΑΔΕΔΥ