Ελλάδα|05.04.2022 15:11

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: «Το παιδί μου είναι αθώο» - «Αγαπάει παθολογικά το Μανο Δασκαλάκη»

Newsroom

Για την προφυλάκιση της κόρης της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, μίλησε η Ελένη Πισπιρίγκου. Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε τόσο στις πληροφορίες ότι εντοπίστηκε κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας αλλά και για τη στάση που κρατάει ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Το παιδί μου είναι αθώο»

«Δεν το περίμενα, δεν το έβαζα στο μυαλό μου. Το παιδί μου είναι αθώο. Είναι το παιδί μου. Το ξέρω. Δεν έχει κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Star.

«Ποτέ δεν γνωρίζαμε αυτή την ουσία. Η Ρούλα όταν άκουσε για αυτή την ουσία, πήγε να μπει στο κινητό της λίγο πριν τη συλλάβουν. Πέσαμε από τα σύννεφα. Της είπαν θα σε γυρίσουν στο σπίτι, και βρέθηκε κατηγορούμενη για αυτή την ουσία. Ποτέ δεν είχαμε ακούσει. Ιδιαίτερα η Ρούλα που ήξερε τα φάρμακα του παιδιού, δεν είχε ιδέα για αυτή την ουσία», είπε αναφορικά με την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει για τους θανάτους των παιδιών, επέμεινε στην εκδοχή του ιατρικού λάθους. «Θα πω αυτό που πιστεύω. Θα πω ότι είναι κάποιο ιατρικό λάθος. Σας κοιτάω στα μάτια και το λέω. Ούτε οι ώρες συνάδουν με το παιδί μου. Υπάρχουν ασάφειες. Θα σας τα πει ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, τον οποίο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Για τη βοήθεια που έδωσε στο παιδί μου, για το ηθικό που της έχει αναπτερώσει. Για την πολύωρη διαδικασία στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, προσπάθησε ανθρώπινα να τη βοηθήσει. Με κοίταζε κι έλεγε μανούλα… Η ουσία αυτή, υπάρχει σίγουρα σε παιδιατρικό νοσοκομείο, παιδοχειρουργικό, αυτή η ουσία. Το νοσοκομείο ξέρει ότι υπήρχε κεταμίνη. Φυλάσσεται πολύ καλά, πρέπει να έχεις κλειδί για να έχεις πρόσβαση», ήταν τα λόγια της.

Σχετικά με το αν θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά της, σχολίασε: «Ποτέ στα παιδιά της. Μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της αλλά όχι στα παιδιά της. Ήταν πρότυπο μητέρας. Ήταν πρότυπο μητέρας και στα τρία παιδιά. Η Μαλένα της είχε μεγάλη αδυναμία. Η πατρική φιγούρα έλειπε από το σπίτι και συνεχώς η Μαλένα ήταν με τη μαμά της. Όταν την έπαιρνα στο σπίτι, έπεφτε κάτω και ζήταγε τη μαμά της. Έλεγε μαμά, μαμά. Όταν ήρθε η Ίριδα ήταν θείο δώρο.».

«Την κρατούσε αγκαλιά και πετούσε στον αέρα. Εγώ τις πρώτες 25 ημέρες καθόμουν από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα για να είναι όλα τέλεια. Ήθελε να κάνει ακριβώς ό,τι έπρεπε. Ό,τι της είχαν πει οι γιατροί. Η Τζωρτζίνα ήταν ένα άλλο κεφάλαιο. Ήταν όλος της ο εαυτός, για αυτό που ζούσε. Μετά το Καραμανδάνειο, ένας γιατρός της εξήγησε μετά την ανάνηψη ότι σώσαμε το παιδί, η Ρούλα είπε «φέρτε μου το παιδί όπως και να είναι. Το θέλω σπίτι μου. Θέλω το παιδί μου όπως είναι. Δεν με πειράζει. Εγώ θα το έχω να το κοιτάζω». Τελικά η ίδια η μάνα έκανε το παιδί να γελάσει. Αυτό ήθελε. Μόνο να της γελάει. Αυτό το χαμόγελο έχει μείνει και στον φυσιοθεραπευτή της και όπου την πήγαινε. Δεν χρησιμοποιώ κανέναν λέω την αλήθεια», είπε στη συνέχεια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Για το γιατί οι γονείς του Μάνου δεν έχουν μιλήσει καθόλου, απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Πιστεύω ότι είναι η γραμμή του δικηγόρου τους να μην βγαίνουν. Κι εδώ που ήρθαν οι ρεπόρτερ εχθές, ήμουν σε άσχημη κατάσταση δεν ήθελα να μιλήσω. Εμένα μου είπαν ότι δεν έχουν πάει στο σπίτι, δεν ξέρουν και ότι είναι συνεχώς έξω από εμάς. Αυτό, το γιατί έχουν αυτή τη στάση, δεν μπορώ να το ξέρω εγώ. Εμείς έχουμε αυτή τη στάση, με τα στοιχεία τα οποία μαζέψαμε. Τη στάση του κυρίου Δασκαλάκη να την κρίνετε εσείς οι ρεπόρτερ, οι ειδικοί ή όποιος άλλος». «Γιατί έκανε μήνυση ο κύριος Δασκαλάκης στο πρώτο παιδί; Γιατί έκανε μήνυση;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Σχετικά με τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη και τις επαφές με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, επεσήμανε: «Υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τους. Είχαν άπειρα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια αυτή μέχρι να συλληφθεί η Ρούλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση του. Δεν είμαι αρμόδια εγώ να μιλήσω για τον κύριο Δασκαλάκη. Θέλω να μιλήσω για το παιδί μου και να φύγω. Έδωσε συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον δίκαζε κάθε μέρα. Στη φυλακή της είπε «είναι όλα ψέματα, εγώ είμαι εδώ». Δεν θέλω να πω κάτι άλλο για τον κύριο Δασκαλάκη».

«Τον αγαπάει παθολογικά. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα το πει και ο κύριος Δασκαλάκης. Δεν μπορώ εγώ να απαντήσω για αυτόν. Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι στις φυλακές. Ο κύριος Δασκαλάκης είναι έξω. Το παιδί μου διώκεται», πρόσθεσε.

Η Ελένη Πισπιρίγκου συμπλήρωσε «Ο πατέρας του Μάνου όταν εγκλωβιστήκαμε στο σπίτι ήταν εκεί, και είπε ότι εγώ στηρίζω τη Ρούλα και για αυτό είμαι εδώ. Από εκεί και πέρα τίποτα. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτούς. Δεν έχω καμία επικοινωνία μαζί τους».

«Δεν το έχω ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ξέρω το παιδί μου. Το έχω μεγαλώσει με αυτές τις αρχές. Να έχει ψηλά το κεφάλι, να μην λέει ψέματα. Δεν το βάζω στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι θα μαζέψουμε με τους δικηγόρους μας τα υπόλοιπα στοιχεία και η Ρούλα θα βγει αθώα. Είμαι σίγουρη», ανέφερε για το ενδεχόμενο να καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κλείνοντας, η ίδια σχολίασε: «Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δυο δικηγόρους που αναπτερώσαν το ηθικό της Ρούλας. Καταλαβαίνετε γιατί είχε πέσει το ηθικό της. Μέσα της νιώθει ότι είναι αθώα, αλλά πολύ προδομένη. Μου έλεγε πάρε με μαμά από εδώ, δεν έχω κάνει τίποτα. Τίποτα.»

δολοφονίαειδήσεις τώραΜάνος ΔασκαλάκηςΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου