Ελλάδα|06.04.2022 10:30

Απεργία: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς κινούντα τα ΜΜΕ

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου η χώρα εξαιτίας της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η ΓΣΕΕ κατεβαίνει.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και σωματείων βάσης που ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, με τόπο έναρξης τα Προπύλαια, επίσης στις 11:00.

Τέλος, το ΠΑΜΕ, δίνει «ραντεβού» στις 11.00 στο Σύνταγμα.

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα καθώς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ δε κυκλοφορούν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ συμμετέχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Τα οδικά μέσα, λεωφορεία κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)α κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

  • Ακινητοποιημένα μετρό, τραμ, ηλεκτρικός – Στάση εργασίας στα λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (αφορά όλες τις κατηγορίες)
  • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Σε σχέση με τα ΜΜΕ, η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας, ενώ οι φωτογράφοι γνωστοποίησαν πως θα λάβουν κανονικά μέρος στην 24ωρη απεργία.

«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου και για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και τα Δημόσια ΜΜΕ να μετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι Ενώσεις για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας επιτρέπεται η εργασία των συναδέλφων που θα καλύψουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Από την πλευρά της, η ΕΦΕ (φωτορεπόρτερ) έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Για τον λόγο αυτό, πλην του απεργιακού ρεπορτάζ, δεν θα καλύψουν κάποιο άλλο θέμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.
24ωρη απεργίαΑΔΕΔΥαπεργία ΠΝΟΓΣΕΕειδήσεις τώραΠΝΟΜΜΜ