Ελλάδα|06.04.2022 16:37

Απεργία 6 Απριλίου: Πώς κινούνται σήμερα τα ΜΜΜ

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει».

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με αλλαγές στα δρομολόγια και χειρόφρενο σε πολλά Μέσα Μεταφοράς. 

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα καθώς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ δεν κυκλοφορούν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ συμμετέχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Τα οδικά μέσα, λεωφορεία κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)α κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

  • Ακινητοποιημένα μετρό, τραμ, ηλεκτρικός – Στάση εργασίας στα λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (αφορά όλες τις κατηγορίες)
  • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

ΜΜΜειδήσεις τώραμετρόλεωφορεία24ωρη απεργίααπεργίαΤραμηλεκτρικός