Ελλάδα|07.04.2022 22:45

Πάτρα: «Μη σβήσετε φωτογραφίες με τα παιδιά μου» λέει η Πισπιρίγκου - Ο Δασκαλάκης λέει ότι έψαχνε φάρμακα στο Internet

Newsroom

«Φύλλο και φτερό» θα κάνουν οι Αρχές και τα οκτώ κινητά αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς έγινε δεκτό, με βούλευμα, το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μέσα από τις φυλακές η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, του ενός εκ των τριών παιδιών που εξέπνευσαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, ζητά να μην σβήσουν τα αρχεία της από τις ηλεκτρονικές συσκευές και «καρφώνει» τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Ας ψάξουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή μου όμως να μην σβήσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω με τα παιδιά μου. Είναι ό,τι μου έχει απομείνει από αυτά» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Οσο για τον Μάνο Δασκαλάκη σχολίασε: «Ο Μάνος από την πρώτη μέρα της κράτησής μου είπε “μην ακούσεις τίποτα. Ο,τι και αν ακούσεις τις επόμενες μέρες θα είναι ψέματα”».

Μάνος Δασκαλάκης: H Ρούλα έψαχνε φάρμακα από το διαδίκτυο

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο επιβεβαιώνονται οι «ύποπτες» αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο. Ο Μάνος Δασκαλάκης θεωρεί αδιάσειστα τα στοιχεία περί ανεύρεσης κεταμίνηςκαι δηλώνει ότι δεν ξέρει πώς μπορεί να την προμηθεύτηκε η σύζυγός του. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι η 33χρονη «έκανε συνεχώς αναζητήσεις και αγορές προϊόντων και φαρμακευτικών από το Διαδίκτυο»

Οι μεταφορές του 30χρονου και η συνεργασία με φαρμακευτική αποθήκη

Ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης παραδέχεται ότι πράγματι εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία η οποία συνεργαζόταν με αποθήκη φαρμακευτικών προϊόντων που διέθετε κτηνιατρικά σκευάσματα, όπως για παράδειγμα η κεταμίνη. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ουδέποτε είχε αναλάβει σχετικό δρομολόγιο ούτε είχε αναμειχθεί σε αυτές τις μεταφορές η σύζυγός του.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μάνος Δασκαλάκης εξακολουθεί να θεωρεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προμηθευτεί την κεταμίνη από το Διαδίκτυο ή με κάποιον άλλον τρόπο. Σχετικά με το tablet με το οποίο έχει ταφεί η Τζωρτζίνα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρέπει να ερευνηθεί αν έχει γίνει κάποια ύποπτη αναζήτηση από εκεί.

Η κρίσιμη κατάθεση της νοσηλεύτριας για το οξύμετρο

Η αποκάλυψη του OPEN ότι το οξύμετρο της μικρής Τζωρτζίνας ήταν χαμηλωμένο την ημέρα του θανάτου της, απασχόλησε την ανακρίτρια, στην οποία απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η Μίνα Καραμήτρου αποκαλύπτει και την κατάθεση της νοσηλεύτριας που βρισκόταν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.

Η νοσηλεύτρια καταθέτει στη δικογραφία και στους αστυνομικούς: «Μπαίνοντας στον θάλαμο κοίταξα το οξύμετρο της Τζωρτζίνας και είδα χαμηλές τιμές. Το οξύμετρο κανονικά θα έπρεπε να χτυπάει, αλλά δεν χτυπούσε. Και δεν χτύπησε καθόλου όση ώρα βρισκόμαστε μέσα στον θάλαμο. Θυμάμαι όμως ότι και τις προηγούμενες φορές που μπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα, το οξύμετρο έκανε αυτόν τον ρυθμικό και συνεχόμενο ήχο, που δείχνει ότι ήταν τοποθετημένο και λειτουργούσε κανονικά».

Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι ήχοι σταματούν στο οξύμετρο με ένα κουμπί, ότι η παύση των ήχων στο οξύμετρο δεν είναι μόνιμη, αλλά σταματούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, εκτός αν κάποιος μπει μέσα στις ρυθμίσεις και απενεργοποιήσει το οξύμετρο

Τι απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για το οξύμετρο

Η ανακρίτρια έκανε απανωτές ερωτήσεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με αυτή την πληροφορία και η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι είχε χαμηλώσει το οξύμετρο της κόρης της. Ειδικότερα, η ανακρίτρια τη ρώτησε «γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου», με την 33χρονη να απαντά: «Από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο "Παίδων" τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του παιδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών».

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι την προηγούμενη μέρα η μικρή είχε πέντε απανωτά περιστατικά και η μητέρα της ισχυρίζεται πως είχε πει στους γιατρούς ότι «ακόμα δεν έχετε δει το σοβαρό και το μεγάλο επεισόδιο». Τώρα, παραδέχεται πως ενώ συνέβαιναν όλα αυτά χαμήλωσε το οξύμετρο. Αποτέλεσμα της κίνησής της αυτής ήταν να μην ακούσουν οι νοσηλευτές ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί, όπως μεταδίδει το OPEN.

Κατηγορεί τους γιατρούς για την κεταμίνη

Η κεταμίνη, η ουσία που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε στο επίκεντρο των ερωτήσεων που έκανε η ανακρίτρια στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είπε, ότι άκουσε πρώτη φορά για αυτήν από την τηλεόραση, λίγα λεπτά πριν συλληφθεί και απέδωσε την χορήγησή της σε ιατρικό λάθος. Όταν ρωτήθηκε «πώς μπορεί να χορηγήθηκε η ουσία αυτή στη Τζωρτζίνα»; η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε:

«Δε μπορώ να ξέρω. Έχω την πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα».

Η κατηγορούμενη αμφισβήτησε ευθέως ότι το κρίσιμο 20λεπτο που πέθανε η Τζωρτζίνα, μαζί της δεν ήταν η ίδια αλλά γιατροί και νοσηλευτές. «Από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο, είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά όσα κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου ΕΔΩ

Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθετε για πάνω από τρεις ώρες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τρεις ώρες διήρκησε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τον θάνατο της 9χρονης κόρης του, Τζωρτζίνας. Αποχωρώντας, δεν προχώρησε σε καμία δήλωση.

Ειδικότερα, ο Μάνος Δασκαλάκης μπήκε για κατάθεση γύρω στις 12:00 και αποχώρησε στις 15:00. Μάλιστα, εξερχόμενος από τα δικαστήρια δεν θέλησε να προχωρήσει σε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που έχει απαγγελθεί στην εν διαστάσει σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης τους.

Αποχωρώντας χθες από τα δικαστήρια, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε σοκαρισμένος και μίλησε για «αδιάσειστα στοιχεία».

Ειδικότερα, σε σοκ δηλώνει ότι βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους και έχοντας δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ενώπιον της ανακρίτριας, χαράσσοντας έτσι μια «κόκκινη γραμμή« από την πρώην σύζυγό του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν τον θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα» είπε ο πατέρας των τριών παιδιών.

Σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης, υποστήριξε ότι δεν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες.

«Την πρώτη φορά«, ανέφερε, «είχε έρθει αρμόδια υπηρεσία στο σπίτι και δεν είχε διαπιστώσει κάτι και τη δεύτερη φορά ότι είχαν πάει στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα». Σε άλλη ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με την 33χρονη και αν θέλει να της στείλει κάποιο μήνυμα μέσα από τις δηλώσεις του είπε: «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα».

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: «Ο εντολέας μου έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία»

Ο ένας εκ των δικηγόρων, Δημήτρης Καράμπελας είπε: «Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας».

«Με ενδιαφέρον αναμένεται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει πού οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών. Η υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια» πρόσθεσε στο τέλος.

παιδιάΠάτραθάνατοιειδήσεις τώραΜάνος ΔασκαλάκηςΡούλα Πισπιρίγκου