Ελλάδα|08.04.2022 20:46

Πάτρα: Αποκαλυπτικό το ημερολόγιο επεισοδίων της Τζωρτζίνας - Στο μικροσκόπιο τα πανάκια Ίριδας και Μαλένας

Newsroom

Την παραμονή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία της Πάτρας εξετάζουν οι Αρχές, ερευνώντας την κάθε λεπτομέρεια. Το παράδοξο που έχει παρατηρηθεί είναι το ότι όσο το παιδί βρισκόταν στη ΜΕΘ - όπου δεν υπάρχουν επισκέψεις χωρίς την παρουσία γιατρού - δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Όμως όλα τα επεισόδια σημειώνεται λίγες ώρες αφότου επιστρέφει στην παιδιατρική πτέρυγα, όπου η επίβλεψη δεν είναι τόσο αυστηρή.

Η Μίνα Καραμήτρου αποκάλυψε στο OPEN όσα καταγράφονται στην δικογραφία και συγκεκριμένα πώς περιγράφουν οι Αστυνομικοί τα επεισόδια που παρουσίασε το κορίτσι:

  • 21 Ιανουαρίου 2022: Εισαγωγή στη ΜΕΘ με βραδυκαρδία, όπου παραμένει για 12 ώρες. Μετά από 24 ώρες επιστρέφει στην κλινική χωρίς να παρουσιάσει επεισόδιο.
  • Μετά την επιστροφή εμφανίζει 4 επεισόδια σε μεσοδιάστημα μόλις 6 ωρών. Οι γιατροί βάζουν ξανά το παιδί στη ΜΕΘ, όπου παραμένει για 36 ώρες. Η εικόνα της ήταν καθαρή και δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα όλο εκείνο το διάστημα. Έτσι επιστρέφει στην κλινική
  • Παρουσιάζει ακόμα ένα επεισόδιο με βραδυκαρδία 24 ώρες μετά την επιστροφή και επιστρέφει στην ΜΕΘ. Παραμένει εκεί για μία ολόκληρη ημέρα χωρίς να εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Είναι η τελευταία φορά που θα επιστρέψει στην παιδιατρική κλινική.
  • Εκεί θα εμφανίσει νέο επεισόδιο και θα κριθεί η επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου τελικά το 9χρονο παιδί κατέληξε.

«Οι πνεύμονες της Ίριδας έδειξαν δολοφονία» λέει ιατροδικαστής

Στην εκπομπή «Live News» ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, μιλώντας για τον θάνατο της Ίριδας, υποστήριξε ότι το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ίριδας προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα. «Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πανάκι βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας την ημέρα του θανάτου της, δηλαδή το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021. Αυτό είχε αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην τηλεοπτική της συνέντευξη, το είχε καταθέσει και η αδερφή της, Δήμητρα, στην αστυνομία, καθώς ήταν η πρώτη που βρήκε νεκρό το -6 μηνών- μωρό.

Η αδερφή της 33χρονης είχε πει πως το πανάκι της το έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς ο Μάνος Δασκαλάκης να βρίσκεται μπροστά. Ωστόσο, σε νέες δηλώσεις της ανέφερε ότι όταν βρέθηκε το πανάκι ήταν μπροστά και ο 30χρονος πατέρας του παιδιού. Η αδερφή της 33χρονης θεωρείται στον θάνατο της Ίριδας πρόσωπο «κλειδί» για την υπόθεση.

Στο «μικροσκόπιο» και το πανάκι της Μαλένας

Παράλληλα και οι γιατροί του νοσοκομείου «Ελπίς» όπου κατέληξε η μικρή Μαλένα έχουν κληθεί για κατάθεση. Σύμφωνα με τον Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη μήνυση που είχε υποβάλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά παντός υπευθύνου, αναφέρεται στο πανάκι της Μαλένας και σημειώνει ότι το κορίτσι το είχε στο στόμα της όταν έχασε τις αισθήσεις της και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου το πήρε από το στόμα και το μετέφερε χαμηλά στα πόδια της. Η 33χρονη ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια κάλεσε τους γιατρούς και τότε είδε ότι η Μαλένα είχε πάλι το πανάκι στο στόμα της.

Μετά από επικοινωνία του Βασίλη Λαμπρόπουλου με γιατρούς του νοσοκομείου «Ελπίς», οι ίδιοι σημείωσαν ότι όταν κλήθηκαν από τη μητέρα η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή. «Μας έκανε οδυνηρή έκπληξη να λένε πως φταίμε, χωρίς να κοιτάξουν την έρευνα αυτή καθ’ εαυτή για την ηπατική ανεπάρκεια» απαντούν οι γιατροί στις κατηγορίες της μητέρας και τονίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η Μαλένα έπρεπε να κάνει θεραπείες στην Αθήνα και αυτό θα χώριζε το ζευγάρι

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, όταν εισήχθη η Μαλένα στο νοσοκομείο οι γιατροί είπαν τους γονείς της ότι η λευχαιμία της ήταν ιάσιμη και μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Όμως τους ξεκαθάρισαν ότι η Μαλένα θα έπρεπε να παραμείνει για περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο.

Έπειτα έπρεπε να διαμείνει σε κάποιον ξενώνα φιλοξενίας της Αθήνας, όπως για παράδειγμα εκείνον της «Φλόγας» ή της «Ελπίδας», για χρονικό διάστημα 7 με 8 μήνες για τις θεραπείες της. Όλο αυτό το διάστημα θα έπρεπε ένας από τους γονείς να είναι μαζί της

Η ανακοίνωση των γιατρών προκάλεσε αναστάτωση στο ζευγάρι, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα για τόσο μεγάλο διάστημα και έπρεπε να μείνει στην Πάτρα. Το νοσοκομείο «Ελπίς» επιβεβαίωσε στον δημοσιογράφο ότι από τα πρώτα 24ωρα νοσηλείας, υπήρξε ενημέρωση ανάμεσα στο ζευγάρι για το ζήτημα αυτό.

θάνατοιΠάτραειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου