Ελλάδα|08.04.2022 22:39

Νέα Σμύρνη: Πολλά χρόνια διήρκησε η κακοποίηση της 10χρονης από τον πατέρα της - Ερωτήματα για τους δασκάλους

Newsroom

Σοκ και αποτροπιασμό δημιουργούν οι λεπτομέρειες για την βάναυση κακοποίηση της 10χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα στη Νέα Σμύρνη. Ο 47χρονος, μετά την απολογία του, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η καταγγελία για έγινε από οικείο πρόσωπο, ενώ η μητέρα είχε εγκαταλείψει το παιδί όταν εκείνο ήταν 3 χρονών.

Οι αστυνομικοί του γραφείου αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο ενώ, το μικρό κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς και ιατροδικαστές καθώς σε χέρια και σώμα έφερε μώλωπες και σημάδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη πήγαινε κανονικά στο σχολείο της, ωστόσο, οι δάσκαλοι δεν είχαν δει τα σημάδια της κακοποίησής της.

Τυχόν ποινικές ευθύνες τους δασκάλους του παιδιού αναζητούν οι αρχές

Σχετικά με τη συγκλονιστική υπόθεση μίλησε στον ΑΝΤ1 η αστυνομικός και πρόεδρος Δικαιωμάτων & Ισότητας της ΠΟΑΣΥ, Σοφία Βαγενά εξηγώντας ότι, αρχικά, η καταγγελία έγινε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης και, στη συνέχεια, επιλήφθηκε το γραφείο για την ενδοοικογενειακή βία της Ομόνοιας.

«Το παιδί έμενε μαζί με τον πατέρα, δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο, δεν υπήρχε μητέρα μέσα στο σπίτι. Η καταγγελία έγινε από ένα οικείο πρόσωπο που ανέφερε την κακοποίηση κι αμέσως επιλήφθηκε η αστυνομία. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που το παιδί κακοποιείται σωματικά και ψυχικά, σίγουρα είναι αρκετά τα χρόνια, απλά το παιδί δεν είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για να μας εξηγήσει το χρονικό διάστημα της κακοποίησής του».

Για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου της μικρής, η ίδια τόνισε: «Αυτά είναι ερωτήματα που απασχολούν και εμάς. Τα σημάδια είναι εμφανέστατα και στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματός του, που θα μπορούσαν εύκολα να τα αντιληφθούν και το σχολείο. Φυσικά, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση του σχολείου και διενεργείται προανάκριση».

πατέραςκακοποίησηειδήσεις τώραΝέα Σμύρνηανήλικη