Ελλάδα|11.04.2022 11:48

Φωτιά στη Χαλκδική - Δήμαρχος Κασσάνδρας στο ethnos.gr: Εστίες φωτιάς σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ακτίνα ενός – δύο χιλιομέτρων βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Μόλα Καλύβας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου. Στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Αυτήν τη στιγμή οι ενεργές εστίες της φωτιάς βρίσκονται στο βουνό πάνω από τη Μόλα Καλύβα, αρκετά μακριά από την κατοικημένη περιοχή.

«Πάνω στο βουνό έχει αναπτυχθεί ένα περίεργο και δύσκολο για την κατάσβεση της φωτιάς μικροκλίμα, με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους που αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις. Αυτήν τη στιγμή εδώ υπάρχει πολύ ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και περίπου 50 οχήματα με 150 πυροσβέστες. Τα τελευταία λεπτά φαίνεται ότι ίσως καταφέρουν να την ελέγξουν σχετικά σύντομα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά κάτι τέτοιο. Υπάρχουν υπερβολικά πολλές εστίες σε διάσπαρτα σημεία, αφού οι ισχυροί άνεμοι έχουν μεταφέρει τις φλόγες σε ακτίνα ενός – δύο χιλιομέτρων. Ευτυχώς, οι εστίες βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές», λέει στο ethnos.gr δήμαρχος Κασσάνδρας.

Κατά την ίδια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε από απροσεξία κατοίκου της περιοχής. «Φαίνεται ότι κάποιος έβαλε φωτιά στο χωράφι του, αλλά όταν έφυγε από αυτό, οι φλόγες δεν είχαν σβήσει εντελώς. Στις 4:00 τα ξημερώματα άρχισε να φυσάει δυνατά. Οι άνεμοι φούντωσαν τις φλόγες και τις μετέφεραν σε διάφορα σημεία», τονίζει η κ. Χαλκιά – Δημητροπούλου.

Χαλκιδικήάνεμοιφωτιά τώραπυροσβεστικήφωτιά