Ελλάδα|11.04.2022 16:43

Συγκλονισμένη η Τήνος από την άγρια δολοφονία 52χρονου διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας - Το παρελθόν του δράστη

Newsroom

Συγκλονισμένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι της Τήνου από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου διευθυντή της σχολής Αγιογραφίας από ηλικιωμένο, μετά από λογομαχία για προσωπικές διαφορές.

Χαρακτηριστικό της αγριότητας του εγκλήματος, είναι το γεγονός πως δικαστικός και δικηγόρος αναφέρουν πως δεν θυμούνται να υπάρχει άλλος δράστης τέτοιας ηλικίας -90 ετών σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- που να έχει κάνει «τέτοιο» έγκλημα, όπως μεταδίδει το OPEN.

Με το νησί να είναι ακόμα συγκλονισμένο για ό,τι συνέβη, οι κάτοικοι αναφέρουν για το θύμα πως ήταν «αξιαγάπητος άνθρωπος και φιλήσυχος».

Ο δράστης, από την άλλη, φαίνεται να είναι ασταθής (ψυχολογικά) και να δημιουργούσε προβλήματα, Μάλιστα, έμπαινε στα δημοτικά συμβούλια και προκαλούσε προβλήματα, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να καλούν την αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN.

Ο ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για την δολοφονία εξέδωσε η ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

νεκρόςανθρωποκτονίαειδήσεις τώραΤήνοςδολοφονία