Ελλάδα|12.04.2022 10:35

Δολοφονία Καρολάιν: Ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος – Τι δήλωσε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σπίτι

Newsroom

Με τις καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι του ζεύγους Αναγνωστοπούλου άρχισε η δική του 33χρονου κατηγορουμένου. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αμέσως μετρά τη δολοφονία της Καρολάιν, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, έχοντας δέσει το στόμα του, προκειμένου να φανεί ότι τον έδεσαν ληστές.

Η περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε τη γειτόνισσα. Κρατούσε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και ακουγόταν ένας άντρας με πνιχτή φωνή και μας καλούσε σε βοήθεια. Το  ένα παραθυρόφυλλο ήταν βγαλμένο στο πάτωμα. Όλα ήταν σαν ψαγμένα. Ακούσαμε τη φωνή να ζητά να ανέβουμε πάνω. Τότε είδαμε ένα μεγάλο σκυλί νεκρό να κρέμεται την κουπαστή. Καταλάβαμε ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Οι άλλοι χώροι ήταν επίσης ακατάστατοι, μπήκαμε μέσα στο δωμάτιο και είδαμε το κρεβάτι ευθεία μπροστά, το θύμα ξαπλωμένο μπρούμυτα, φαινόταν ότι ήταν νεκρή, και τον κατηγορούμενο αριστερά από το κρεβάτι, στο πάτωμα, δεμένος χειροπόδαρα, τα χέρια και τα πόδια μαζί ενωμένα» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Η κοπέλα δεμένη ήταν νεκρή. Ο κατηγορούμενος κάτω από το κρεβάτι. Ήταν δεμένος, και τα ποδιά και τα χέρια και καθόταν σε εμβρυακή στάση. Στο στόμα είχε ταινία και τα μάτια δεμένα. Το μωρό ήταν πάνω στο σώμα της μαμάς του .Η γυναίκα ήταν πισθάγκωνα δεμένη. Πρώτα λύσαμε το λαιμό και τα χέρια και μετά πήρα το μωρό από πάνω της. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να ακουμπάει τη γυναίκα σε κατάσταση να δει τι έχει συμβεί. Την κουνούσε και ρωτούσε αγάπη μου είσαι καλά; Έκανε κάποιες ενέργειες, έμοιαζε ότι βρισκόταν σε σοκ και μου ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το  έδωσα. Οι κινήσεις του μας φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό σαν κούκλα και  προσπαθούσαμε να τον ηρεμήσουμε και να τον απομακρύνουμε».

Από την πρώτη στιγμή ο αστυνομικός χαρακτήρισε περίεργη την συμπεριφορά του Μπάμπη, ο οποίος με τη πρώτη ματιά έμοιαζε σοκαρισμένος, αλλά αργότερα όταν σκέφτηκε όσα έγιναν, υποστήριξε πως του έμοιαζε ότι έπαιζε θέατρο.

«Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν» ανέφερε ο μάρτυρας και ερωτήθηκε περιέγραψε τι αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο.

  • Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;
  • Αστυνομικός: Όχι δεν έκλαιγε ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα από τα χέρια.
  • Προέδρος: Δηλαδή πως ήταν;
  • Μάρτυρας: Είπαμε και με τους άλλους συναδέλφους, ότι είτε είναι πολύ σοκαρισμένος είτε είναι πολύ ψύχραιμος.
  • Πρόεδρος: Δηλαδή είδατε μια συμπεριφορά ακραία;
  • Μάρτυρας: Έχουμε ξαναδεί συγγενείς θυμάτων, δεν έχω δει  ξανά τέτοια αντίδραση.
  • Πρόεδρος: Τι σας έκανε εντύπωση δηλαδή;
  • Μάρτυρας: Η ψυχραιμία, ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Αυτό που έκανε εντύπωση στο μαρτυρά από την πρώτη στιγμή ήταν πως δεν είδαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι. Το παράθυρο ήταν άθικτο, ήταν σαν να έχει βγει και αφεθεί στο πάτωμα. Σχολίασε μάλιστα και τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου:

«Μας έκανε εντύπωση που είπε ότι πήρε τηλέφωνο με τη μύτη αφού είχε δεμένα τα χέρια και τα πόδια. Μας είπε ότι χτύπησε το κομοδίνο, έπεσε το κινητό και κατάφερε με τη μύτη να καλέσει την αστυνομία. Όταν το σκεφτήκαμε με ηρεμία ήταν σα να έπαιζε κάποιος θέατρο. Εκείνες τις στιγμές έμοιαζε σαν να μη καταλαβαίνει τι έχει συμβεί».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη: Ποτέ δεν είχα σκοπό τη βλάψω

«Την αγαπούσα και την αγαπώ ακόμη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Μικτoύ Ορκωτού Δικαστηρίου όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου στην προηγούμενη συνεδρίαση αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση της σκυλίτσας της Καρολάιν, έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο για την πρώτη τοποθέτησή του έναντι της κατηγορίας.

Ο διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου

  • Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
  • Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.
  • Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;
  • Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένας όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτήν την πράξη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη».

Μετά τη δήλωση του 34χρονου πιλότου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά ΝεράΜπάμπης ΑναγνωστόπουλοςΚαρολάιναστυνομικόςειδήσεις τώραδικαστήριοδολοφονία