Ελλάδα|12.04.2022 15:37

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 70-79 και 60-69 ετών

Newsroom

Την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για τους πολίτες ηλικίας 70-79 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), την Τετάρτη 13/4 ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70-79.

Την Παρασκευή 15/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7/4 και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Πλεύρης: Όλα πιθανά για την τέταρτη δόση

Τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή όλα είναι πιθανά».

Εντός του Απριλίου ο ECDC και ο EMA θα έχουν καταλήξει πως θα κινηθούμε με τον εμβολιασμό από δω και πέρα, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα.

Θεμιστοκλέους: Καμία απόφαση ακόμα για το γενικό πληθυσμό

Το πρωί της Τρίτης ο γγ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στον ΣΚΑΪ πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά. 

Θάνος Πλεύρηςειδήσεις τώραπλατφόρμαΚορονοϊόςτέταρτη δόση εμβολίουραντεβούΜάριος Θεμιστοκλέους