Ελλάδα|12.04.2022 21:26

Πάτρα: «Αφήνει» την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών ο ιατροδικαστής Λέων - «Θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου»

Newsroom

«Αφήνει» την υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Ο ειδικός ο οποίος από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να έρχονται στο «φως» οι πληροφορίες προχωρούσε σε δηλώσεις και εξηγήσεις με στόχο να βοηθήσει στην εξιχνίαση και να εξηγήσει στην κοινή γνώμη όσα συμβαίνουν.

Όπως λέει και ο ίδιος, «από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ».

Τώρα θεωρεί ότι έκανε το «χρέος» του και αφήνει τους πραγματογνώμονες να «βγάλουν τα συμπεράσματά τους»:

«Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου» γράφει σε ανάρτησή του.

 

Τέλος, λέει «ευχαριστώ» σε «όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξη όλο αυτό το διάστημα».

παιδιάθάνατοιΡούλα Πισπιρίγκουιατροδικαστήςειδήσεις τώραΠάτραΜάνος Δασκαλάκης