Ελλάδα|14.04.2022 21:00

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς - Για κίνδυνο ατυχήματος μίλησε ο Φλώρος

Newsroom

Σχηματισμός τριών τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 18:46 υπερπτήση πάνω τους Λειψούς στα 25.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, σήμερα, ο ίδιος σχηματισμός είχε πραγματοποιήσει υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναγνώστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Φλώρος: «Κίνδυνος ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης, με τον υπουργό εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα της Κρήτης. Όπως επεσήμανε ο κ. Φλώρος, η εν γένει αναθεωρητική στάση και προκλητικότητα της Τουρκίας η οποία, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, εκδηλώνεται με εκτέλεση υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφενός προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις για την συνοχή της Συμμαχίας και αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος που εφόσον συμβεί, ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

υπερπτήσηF-16ΛειψοίΑιγαίοειδήσεις τώρατουρκικά F-16ΤουρκίαΚωνσταντίνος Φλώρος