Ελλάδα|18.04.2022 15:23

Πάτρα: Πολλά τα κομμάτια στο «παζλ» για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Οι ερωτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς για τα φάρμακα

Newsroom

Η υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας αποτελεί ακόμη ένα σχεδόν άλυτο «παζλ» για τις αρμόδιες Αρχές. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς, ενώ αρκετές πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου -που έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης- είναι σημαντικές.

Άλυτες και στο «μικροσκόπιο» παραμένουν την ίδια ώρα και οι υποθέσεις θανάτου των άλλων δύο παιδιών της ίδιας και του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως ζητούσε πληροφορίες από τους γιατρούς για τα φάρμακα που έδιναν στη μικρή Τζωρτζίνα και μέσω μηνυμάτων αλλά και δια ζώσης.

Τώρα, στόχος των ερευνών είναι να γίνουν γνωστοί οι χρόνοι που η κατηγορούμενη έκανε τις σχετικές ερωτήσεις και έπειτα να εξεταστεί εάν συμπίπτουν με τους χρόνους που η κατηγορούμενη έκανε τις «επίμαχες» αναζητήσεις για αναισθητικά φάρμακα στο ίντερνετ.

Εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένονται τις επόμενες ώρες, καθώς αρκετοί το θεωρούν σημείο - «κλειδί».

Το πανάκι της Ίριδας, «κλειδί» στις έρευνες

«Κλειδί» στις έρευνες είναι και ο θάνατος της Ίριδας, η οποία είναι το μοναδικό παιδί που πέθανε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Οι πληροφορίες του OPEN λένε πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένονται περαιτέρω λεπτομέρειες από τα πορίσματα των ιατροδικαστών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλα δείχνουν ότι το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στην Ίριδα, με τα υγρά πάνω, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις έρευνες για το τι έχει συμβεί με τους θανάτους των ακόμα δύο παιδιών.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για τη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συνολικά τέσσερις παιδίατροι κλήθηκαν στη 18η ανακρίτρια για να καταθέσουν για την υπόθεση της 9χρονης. Ανάμεσά τους η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής και μία γιατρός που είχε συναντήσει πρώτη τη μικρή Τζωρτζίνα στα επείγοντα, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου την είχε πάει εκεί.

Λίγο πριν μπει στην ανακρίτρια, η συγκεκριμένη γιατρός δήλωσε ότι η μητέρα τής είχε πει πως η κόρη της είχε εμφανίσει νωρίτερα σπασμούς με τα χέρια και το κεφάλι. Ωστόσο, χαρακτήρισε την περιγραφή της 33χρονης «ασαφή» γιατί το παιδί δεν εμφάνιζε συμπτώματα όταν πήγε στο νοσοκομείο.

Οι σημερινές καταθέσεις ξεκίνησαν στις 9:00 και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι. Τέλος, και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των γιατρών.

Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης η κατηγορούμενη

Όσον αφορά στο αίτημα αποφυλάκισης ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η εντολέας του θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης.

«Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για ακόμα μία φορά ο δικηγόρος έριξε το βάρος στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως είπε, η κεταμίνη υπήρχε στα βαλιτσάκια στη ΜΕΘ και μέσα υπήρχαν όπως τόνισε 5 φιαλίδια με 5 ml/mg το καθένα.

«Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠάτραΜάνος Δασκαλάκηςκεταμίνηειδήσεις τώραθάνατοιΡούλα Πισπιρίγκουπαιδιά