Ελλάδα|18.04.2022 16:11

Θεσσαλονίκη - Νέα ένταση στο ΑΠΘ: Πέτρες από συγκεντρωμένους, με χημικά απαντάει η αστυνομία

Newsroom

Νέα ένταση σημειώνεται αυτήν τη στιγμή μεταξύ αστυνομικών και ατόμων εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ομάδα βρίσκεται μεταξύ της Γεωπονικής Σχολής και το Στέκι του Βιολογικού και πετάει αντικείμενα σε αστυνομικούς και οχήματα που βρίσκονται έξω από το campus, επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Επίσης, λίγα λεπτά νωρίτερα νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου - λάμψης.

Είχε προηγηθεί, γύρω στις 13.30, μία ακόμα εστία έντασης, όταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, εντός του χώρου του πανεπιστημίου, ομάδα περίπου σαράντα διαδηλωτών απωθήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας τα πνεύματα είναι οξυμμένα στο ΑΠΘ, επειδή εκτελούνται εργασίες, προκειμένου να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη, στο Στέκι του Βιολογικού, το οποίο τελούσε επί 34 χρόνια υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών. Η κατάληψη έληξε το Δεκέμβριο του 2021, μετά από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.  

αστυνομικοίέντασηειδήσεις τώραΑΠΘαντιεξουσιαστές