Ελλάδα|20.04.2022 11:00

Πάτρα - Λέων: «Δεξιόχειρας ο δράστης της Μαλένας» - Ο ιατροδικαστής αναλύει το σκίτσο για τον θάνατο του παιδιού

Newsroom

Το σκίτσο που δημοσίευσε χθες και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων ανέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Όπως εκτίμησε, ο «δράστης» είναι δεξιόχειρας.

Ειδικότερα, ο κ. Λέων εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σκίτσο είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν «αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα» στις φωτογραφίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης και επομένως δεν θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», τόνισε έπειτα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Πρόσθεσε δε ότι η εικόνα της Μαλένας δείχνει ότι σε εκείνο το σημείο φέρει εκδορές και εξέφρασε την εκτίμηση πως «ο δράστης που έχει προκαλέσει ασφυξία στο κοριτσάκι είναι δεξιόχειρας».

«Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη», ανέφερε έπειτα. 

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ότι και η ίδια και η κατηγορούμενη είναι δεξιόχειρες, είπε ότι πρόκειται για μια ατυχέσταση δήλωση. «Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες Αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας», επισήμανε και επανέλαβε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

Η νέα ανάρτησή του

Σε μια νέα ανάρτηση για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα προχώρησε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον θάνατο της μικρής Μαλένας.

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση», γράφει ο Γρηγόρης Λέων στο Twitter.

θάνατοιειδήσεις τώραΠάτραπαιδιάΜάνος ΔασκαλάκηςΡούλα Πισπιρίγκου