Ελλάδα|20.04.2022 12:20

Σχολεία - Κορονοϊός: Πώς θα γίνεται η διαχείρισή κρουσμάτων - Τι θα ισχύει με τα self test

Newsroom

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε στη διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία.

Όπως είπε, στην αρχή της χρονιάς σχεδιάστηκε ένα πρωτόκολλο λειτουργίας που είχε ως στόχο τη διατήρηση της σχολικής ζωής. Και αναφέρθηκε στα self testπου λειτουργούσαν προληπτικά αλλά και της ιχνηλάτισης επαφών. Σημαντικό όπλο ήταν η άριστη συνεργασία όλων αλλά και η ορθή χρήση της μάσκας. 

«Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test», συνέχισε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Πετύχαμε, παρά την έξαρση του πανδημικού κύματος τον Φεβρουάριο, τα παιδιά λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα έφτασαν να αποτελούν το 33% των κρουσμάτων. Τώρα η πανδημία αποκλιμακώνεται», πρόσθεσε και «θα εφαρμόσουμε μια νέα πρακτική που ο έλεγχος για Covid στα σχολεία θα επικεντρώνεται στα συμπτώματα. Ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος στα παιδιά με συμπτώματα».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η ιχνηλάτιση των επαφών θα συνεχίσει να ισχύει όπως και τώρα. Θα γίνεται χρήση δυο τεστ την πρώτη και την 4η μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος.

Οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι, τόνισε έπειτα και πρόσθεσε πως «αν τα παιδιά εμφανίζουν ίωση να κρατούν τα παιδιά σπίτι και να ενημερώνουν τον γιατρό τους».

Τέλος, υπογράμμισε πως το παιδί θα επιστρέφει σχολείο μετά από 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

σχολείαμέτρα κορονοϊόςειδήσεις τώραΚορονοϊόςΒάνα Παπαευαγγέλουσχολείοκρούσματα