Κορονοϊός: Γιατί καταγράφονται αυξημένοι θάνατοι; Ο καθηγητής Λουκίδης απαντά
Newsroom«Οι δείκτες είναι το τελευταίο διάστημα αρκετά ισορροπημένοι, αλλά με αυξημένη θνητότητα που εξηγείται από τις πολλές νοσηλείες με κορονοϊό και όχι από κορονοϊό. Αυτό άπτεται των υποκείμενων νοσημάτων που δυστυχώς καταγράφονται ακόμη ως Covid, δηλαδή σημαίνει ότι αρκετοί ασθενείς με πολλαπλά προβλήματα κατά την εισαγωγή τους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, στην ΕΡΤ.
«Είναι αλλαγή του υγειονομικού και νοσηλευτικού χάρτη», τόνισε ο κ. Λουκίδης.
Σε σχέση με την τέταρτη δόση του εμβολίου ο κ. Λουκίδης υπενθύμισε ότι η πλειοψηφία νοσηλειών είναι πλέον άτομα μεγάλης ηλικίας που έκαναν τρίτη δόση κοντά στον Οκτώβριο κι επομένως πρέπει να ακολουθήσει και τέταρτη. Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό ευθύνης «γιατί είναι αδιανόητο να επισκέπτονται νοσηλευόμενους συγγενείς με συμπτώματα κρυολογήματος».
«Η κοινωνία έχει ανοίξει σε όλο τον ευρωπαϊκό χάρτη και με σύμμαχο τον καλό καιρό πρέπει να δούμε πώς δουλεύουμε χωρίς στενή επιτήρηση πριν εξετάσουμε τη στρατηγική ενόψει φθινοπώρου», είπε κλείνοντας.
- Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ
- Το χρονικό της φονικής κακοκαιρίας: Δύο φάσεις βροχής και καταιγίδων που «βύθισαν» τη Γλυφάδα
- Αδιανόητο περιστατικό στα Βριλήσσια: Άνδρας παρέσυρε υπάλληλο των ΕΛΤΑ με το αυτοκίνητο για.. ένα δέμα
- Ποιος θυμάται την ηρωίδα της Σκιάθου που ρίσκαρε τη ζωή της, προδόθηκε, βασανίστηκε, τιμήθηκε από ξένους και πέθανε πάμπτωχη και ξεχασμένη;