Ελλάδα|25.04.2022 22:37

Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία: «Κατάλαβε ότι έρχονταν γι' αυτόν» - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την μαφιόζικη εκτέλεση

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο, ένα από τα «κεφάλια» της Greek Mafia στην αυλή του εξοχικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Ο 55χρονος άνδρας διασκέδαζε με την οικογένειά στο εξοχικό του, λίγες ώρες πριν εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Κάποιες ώρες αργότερα στον ίδιο χώρο, τον γάζωσαν με καλάσνικοφ, μπροστά στα μάτια των συγγενών του, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε η 22 κόρη του και ένας 45χρονος.

«Εγώ είμαι καλά η αδελφή μου είναι αυτή που χτύπησε όλα είναι αλήθεια», είπε η μία κόρη του άνδρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερις ήταν οι δράστες που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες. Δύο από αυτούς φορώντας κράνη μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Ο Γιάννης τους είδε από μακριά και αμέσως κατάλαβε ότι έρχονταν γι' αυτόν. Μπήκε μέσα στο σπίτι και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς εξοστρακίστηκε μία σφαίρα και χτύπησε την κόρη του στο πόδι της, ενώ ο πεθερός του γιου του έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 53χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, θεωρείτο μεγάλο κεφάλαιο της Greek Mafia. Φοβόταν πως ήταν στόχος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του και για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα και με προστασία στην Αττική. Λόγω του Πάσχα όμως τα μέτρα που έπαιρνε χαλάρωσαν.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, έχουν βρεθεί τουλάχιστον 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών. Αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν τη δολοφονία του σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ενός πολέμου που βρισκόταν σε εξέλιξη με θύματα ηγετικά στελέχη της ελληνικής μαφίας και με την πανδημία μπήκε μία άνω τελεία.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός και ως «θείος Τζο» ήταν ένας από τους τελευταίους παλιούς της «Greek Mafia», ηγετικό στέλεχος των συμμοριών της νύχτας. Είχε βαρύ βιογραφικό με σοβαρά αδικήματα όπως εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, συμβόλαια θανάτου, συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, εκβιασμούς και εμπρησμούς.

εκτέλεσησυμβόλαιο θανάτουθάνατοςΒοιωτίαΔερβενοχώριαειδήσεις τώραμαφία