Φωτιά στη Λακωνία: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Καλύτερη η εικόνα, παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις
NewsroomΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση της περιοχής Βαρβίτσα στον Πάρνωνα Λακωνίας. Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, ενώ η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη από χθες. Ωστόσο, οι ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στο μέτωπο.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν συνολικά 84 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και από Αττική 15 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα. Συνδρομή γίνεται και από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμει, με το πρώτο φως της ημέρας, ένα αεροσκάφος.
Σημειώνεται πως οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις και το μέτωπο χαρακτηρίζεται μεγάλο, καθώς έχει ξεσπάσει σε ορεινό και δύσβατο σημείο, κάτι που καθιστά την προσέγγισή του από οχήματα και πυροσβέστες, δύσκολη, σύμφωνα με πληροφορίες του permissos.gr.
Η φωτιά καίει μεγάλα πεύκα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται -προς το παρόν- κατοικημένες περιοχές.
Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Σπάρτης καθώς και κάτοικοι των γύρω χωριών.
- Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
- Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους