Ελλάδα|29.04.2022 20:14

Νέα στοιχεία για το σοβαρό τροχαίο στη Ναύπακτο: «Τα άλογα ποδοπάτησαν τα παιδιά» - Τι λέει η 19χρονη, καλύτερα στην υγεία του ο 17χρονος

Newsroom

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το τροχαίο που είχαν δύο νεαρά παιδιά στη Ναύπακτο. Η 19χρονη και ο 17χρονος, που οδηγούσε το μηχανάκι, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από ποδοπάτημα αλόγων. «Μας είχαν βρει δύο παιδιά από το χωριό, καλέσανε ασθενοφόρο και μετά φωνάξανε κάποια παιδιά που βρίσκονταν σε μία καφετέρια στο χωριό. Είχε έρθει ένα παιδί και μας κατάλαβε, το παιδί αυτό είχε έρθει από το σπίτι και ενημέρωσε τους γονείς μου τι έγινε και ήρθαν», αφηγείται η 19χρονη.

Τα δύο παιδιά είχαν βγει τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Κρυονέρι Ναυπακτίας, όταν ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με ένα κοπάδι αλόγων στον δρόμο τους. Ο 17χρονος που οδηγούσε τη μηχανή δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στα άλογα.

«Έτσι όπως πήγαινε το παιδί μαζί με τη φίλη του μία βόλτα στο Κρυονέρι στην παραλία που διαθέτει το χωριό πετάχτηκαν μπροστά τα άλογα, λογικά χτυπήσανε τα παιδιά επάνω και το κοπάδι αγρίεψε», λέει ο θείος του 17χρονου, σύμφωνα με το Mega.

Το κοπάδι των αλόγων, όπως φαίνεται, είχε κατέβει από το βουνό στον αυτοκινητόδρομο. Τα δύο παιδιά βγήκαν εκτός πορείας με τα άλογα να τα ποδοπατούν.

«Τα παιδιά πρέπει να πηγαίναν πολύ σιγά γιατί δεν έχουν ούτε γρατζουνιές, δηλαδή στα πρόσωπα, στα χέρια, πουθενά. Τα άλογα πρέπει να τα πατήσανε κατά πάσα πιθανότητα, γιατί το άλλο το παιδάκι και η κόρη μου δηλαδή έχει πάτημα από άλογο και στην πλάτη έχει σπάσει το πλευρό της και στην κλείδα, είναι από τα άλογα», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης.

Τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε κρίσιμη κατάσταση προκειμένου να διασωληνωθεί.

«Το παιδί έχει αποσυνδεθεί πλέον από τα μηχανήματα, είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και σιγά σιγά θα βγει και από τη ΜΕΘ για να πάει στο δωμάτιο αποκατάστασης», ανέφερε ο θείος του 17χρονου για την κατάσταση της υγείας του.

Σε καλύτερη κατάσταση μέρα με τη μέρα και η 19χρονη που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

«Έχω κάποιο κάταγμα από το δεξί μέρος του κεφαλιού, προς τα πίσω και κάπως έχει μουδιάσει το στόμα μου από τα δεξιά, το μάτι μου λιγάκι δεν ανοιγοκλείνει, μόνο κλείνει όταν κοιμάμαι. Απλά είναι μουδιασμένο μάλλον από το κάταγμα και το αυτί μου από τη δεξιά μεριά έχει βγάλει πάρα πολύ αίμα και έχει πρηστεί με το αίμα και δεν ακούω τόσο καλά», είπε η 19χρονη.

τροχαίοΝαύπακτοςάλογαειδήσεις τώρατροχαίο ατύχημα