Ελλάδα|01.05.2022 20:08

Πάτρα: Το μεγάλο λάθος με τον θάνατο της Ίριδας που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν χρόνος και στοιχεία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI

Δεν σταματούν οι εξελίξεις της υπόθεσης με τους θανάτους των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται το πόρισμα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα ενώ, νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δε θα γίνει εκταφή των παιδιών. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το γιατί, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μικρότερης κόρης της οικογένειας, το τμήμα ανθρωποκτονιών δεν έχει λάβει το CD και τις φωτογραφίες με τα ευρήματα.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας, σε εμφάνισή τους στο Star. «Κάτι τέτοιο δε χρειάζεται να γίνει γιατί υπάρχουν ευτυχώς πολλά ευρήματα σε ότι αφορά τη Μαλένα, τα οποία αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τους δύο πραγματογνώμονες. Υπάρχει το βιολογικό υλικό που έχει διασωθεί και ο τοξικολογικός έλεγχος είναι σε εξέλιξη», σημείωσε.

Το μεγάλο λάθος με τον θάνατο της Ίριδας

Η Ίριδα, σε ηλικία έξι μηνών, βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2021. Η κατηγορούμενη για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, και η αδελφή της, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο, στη συνέχεια δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, «Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία».

«Μετά το θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος

Ο Συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου αφού, όπως εξήγησε, ένα 20% αυτού δεν έχει γίνει. «Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα», δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος ενώ, ο πατέρας της οικογένειας, Μάνος Δασκαλάκης, φαίνεται αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα για τεστ πατρότητας σε Ίριδα και Μαλένα ώστε να αποδειχτεί εάν είναι δικά του παιδιά. Η κατηγορούμενη, η αδελφή της αλλά και ο εν διαστάσει σύζυγός της αναμένεται να κληθούν εκ νέου για κατάθεση μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων των δυο κοριτσιών.

θάνατοιΠάτραπαιδιάΡούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώραΜάνος Δασκαλάκης