Ελλάδα|02.05.2022 08:58

Πάτρα: Κρίσιμη εβδομάδα - Τι θα καθορίσει την έρευνα για τον θάνατο της μικρής Ίριδας, καταθέσεων συνέχεια για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Newsroom

Η εβδομάδα που ξεκινάει είναι κρίσιμη για την υπόθεση των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, καθώς οι έρευνες μπαίνουν σε εντατικούς ρυθμούς, με τις Αρχές να κινούνται πια προς τη διαλεύκανση.

Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχονται νέες πληροφορίες για τις εξετάσεις που αναμένονται να γίνουν για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά στο OPEN.

Συγκεκριμένα, αυτό που έχει ζητηθεί από την πλευρά των δύο ιατροδικαστών στην Αθήνα, είναι τα πλακίδια που περιέχουν τους ιστούς από την καρδιά της Ίριδας και βρίσκονται τώρα στα Γιάννενα, εκεί που έγινε η γνωμάτευση που βρέθηκε η αγενεσία φλεβοκόμβου.

Οι δύο ιατροδικαστές έχουν ζητήσει τα πλακίδια να μεταφερθούν στην Αθήνα για να ελεγχθούν και από τους ίδιους ώστε να διαπιστωθεί ή όχι το συγκεκριμένο εύρημα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εξέταση αναμένεται να καθορίσει την από εδώ και πέρα έρευνα για τον θάνατο της επτά μηνών Ίριδας

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει βρεθεί το εύρημα αυτό εξαιτίας του πώς έφτασαν τα «κομμάτια» από την καρδιά στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Συνεχίζεται ο κύκλος των καταθέσεων

Ξεκινούν και οι καταθέσεις, από 3 Μαΐου και μετά καταθέτουν οι γιατροί του Ρίου αλλά και οι νοσηλευτές στη 18η Ανακρίτρια για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έχει καταρτιστεί λίστα 20 ατόμων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας αλλά και των άλλων Αρχών προκείμενου να κληθούν αυτοί που κρίνονται ως πιο σημαντικοί μάρτυρες.

Τέλος, σημειώνεται πως από εκεί και έπειτα, στο «κάδρο» μπαίνει και το ζήτημα της σπιτονοικοκυράς μίας και με αίτημα των συγγενών της έχει σταλεί εξώδικο στην οικογένεια Πισπιρίγκου, τόσο στην 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και στον Μάνο Δασκαλάκη.

ΠάτραΡούλα Πισπιρίγκουθάνατοιειδήσεις τώραπαιδιάΜάνος Δασκαλάκης