Ελλάδα|02.05.2022 21:13

Πάτρα: Ο καβγάς Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου που οδήγησε στην ρήξη - «Θα βρω πώς έκανες κακό στα παιδιά»

Newsroom

Λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή της Ρούλας Πισπιρίγκου η ίδια και ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης συναντήθηκαν σε δικηγορικό γραφείο. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο Γιώργος Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι εκεί έλαβε χώρα ένας πολύ μεγάλος καβγάς που οδήγησε στην οριστική ρήξη ανάμεσά τους. Ο Μάνος Δασκλάκης φέρεται να κατηγόρησε ανοιχτά την Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο εκ των τριών κοριτσιών.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο Mega, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είχε πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «για το ένα παιδί βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν του έχεις κάνει κακό, για τα άλλα δύο παιδιά δεν το βάζω».

Η φράση του αυτή οδήγησε σε πολύ έντονο καβγά των δύο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Δασκαλάκης είπε ακόμα στην Πισπιρίγκου ότι γνωρίζει πως εκείνη έχει κάνει κακό στα παιδιά τους, προσθέτοντας μάλιστα: «θα βρω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, είτε είναι με δηλητήριο είτε με ασφυξία».

Το κοινό εύρημα στο συκώτι Μαλένας και Τζωρτζίνας 

Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα που ξεκινάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υπόθεση των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, καθώς οι έρευνες μπαίνουν σε εντατικούς ρυθμούς, με τις Αρχές να κινούνται πια προς τη διαλεύκανση. Οι αποκαλύψεις για το θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου δεν έχουν τέλος, καθώς σύμφωνα με την εκπομπή Tlive φαίνεται να υπάρχει ένα κοινό εύρημα στη Μαλένα και την Τζωρτζίνα και ίσως αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δυο θανάτων.

Συγκεκριμένα έχει βρεθεί εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και στα δύο παιδιά. Στη Μαλένα μάλιστα ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό και ίσως αυτό αποτελέσει φωτίσει τους δύο θανάτους σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές εξετάσεις. Για την Τζωρτζίνα έχει ολοκληρωθεί ο ποσοτικός τοξικολογικός έλεγχος και η μόνη ουσία ήταν σε θανατηφόρα δόση ήταν η κεταμίνη.

Παράλληλα αναμένεται με αγωνία το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον επανέλεγχο για να άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή, τη Μαλένα και την Ιριδα. Η Μαλένα πέθανε στις 13 Απριλίου 2019 και είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. Αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ενώ μία μέρα πριν το συκώτι του παιδιού ήταν σε άριστη κατάσταση σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές.

Από την άλλη η Τζωρτζίνα πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tlive και στο συκώτι της 9χρονης υπήρχε εκφύλιση ήπιου βαθμού. Και στα δύο κορίτσια εντοπίστηκε πνευμονικό οίδημα και είχαν τινάγματα και σπασμούς. Παρούσα και στους δύο θανάτους ήταν η μητέρα των κοριτσιών. Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγα 24ωρα έχει ολοκληρωθεί ο ποσοτικός προσδιορισμός και για τις άλλες ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας οι οποίες είναι εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων.

Τι ζήτησαν οι ιατροδικαστές

Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχονται νέες πληροφορίες για τις εξετάσεις που αναμένονται να γίνουν για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά στο OPEN. Συγκεκριμένα, αυτό που έχει ζητηθεί από την πλευρά των δύο ιατροδικαστών στην Αθήνα, είναι τα πλακίδια που περιέχουν τους ιστούς από την καρδιά της Ίριδας και βρίσκονται τώρα στα Γιάννενα, εκεί που έγινε η γνωμάτευση που βρέθηκε η αγενεσία φλεβοκόμβου.

Οι δύο ιατροδικαστές έχουν ζητήσει τα πλακίδια να μεταφερθούν στην Αθήνα για να ελεγχθούν και από τους ίδιους ώστε να διαπιστωθεί ή όχι το συγκεκριμένο εύρημα. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εξέταση αναμένεται να καθορίσει την από εδώ και πέρα έρευνα για τον θάνατο της επτά μηνών Ίριδας

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει βρεθεί το εύρημα αυτό εξαιτίας του πώς έφτασαν τα «κομμάτια» από την καρδιά στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Συνεχίζεται ο κύκλος των καταθέσεων

Ξεκινούν και οι καταθέσεις, από 3 Μαΐου και μετά καταθέτουν οι γιατροί του Ρίου αλλά και οι νοσηλευτές στη 18η Ανακρίτρια για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έχει καταρτιστεί λίστα 20 ατόμων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας αλλά και των άλλων Αρχών προκείμενου να κληθούν αυτοί που κρίνονται ως πιο σημαντικοί μάρτυρες.

Τέλος, σημειώνεται πως από εκεί και έπειτα, στο «κάδρο» μπαίνει και το ζήτημα της σπιτονοικοκυράς μίας και με αίτημα των συγγενών της έχει σταλεί εξώδικο στην οικογένεια Πισπιρίγκου, τόσο στην 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και στον Μάνο Δασκαλάκη.

ΠάτραθάνατοιΡούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώραπαιδιά