Ελλάδα|03.05.2022 15:54

Ζακ Κωστόπουλος: Η στιγμή έντασης ανάμεσα στην οικογένεια και ΜΑΤ μετά την αθώωση των 4 αστυνομικών - Τραμπουκισμό καταγγέλλει η Μάγδα Φύσσα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΙΑΣΩΝ ΡΑΪΣΗΣ/EUROKINISSI
ΙΑΣΩΝ ΡΑΪΣΗΣ/EUROKINISSI
ΙΑΣΩΝ ΡΑΪΣΗΣ/EUROKINISSI
ΙΑΣΩΝ ΡΑΪΣΗΣ/EUROKINISSI

H ανακοίνωση από το δικαστήριο για την αθωότητα των 4 αστυνομικών για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης έφερε την αντίδραση όπως αναμενόταν της οικογένειας του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου με ένταση να επικρατεί στην αίθουσα και να ακούγεται χαρακτηριστικά, «ντροπή, ξεφτίλες». 

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης από την αίθουσα αποτυπώνεται η ένταση που επικράτησε μετά την ανακοίνωση ανάμεσα στην οικογένεια και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα η οποία ήταν παρούσα, κατήγγειλε τραμπουκισμό από τον πρόεδρο του σωματείου των ειδικών φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο αμέσως μετά την αθώωση των συναδέλφων του. 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Με το άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όσο και εκτός αυτής. Η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Μάγδα Φύσσαειδήσεις τώραδικαστήριοΖακ Κωστόπουλος