Ελλάδα|04.05.2022 16:52

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 3χρονης που πέθανε στο Ιπποκράτειο

Newsroom

Θρήνος, πόνος και ανείπωτη θλίψη για τους συγγενείς αλλά και τους κατοίκους του χωριού Κομπωτή Αιτωλοακαρνανίας, που συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία την 3χρονη που έχασε τη ζωή της από αδιευκρίνιστα αίτια στη Θεσσαλονίκη, μετά από 12 μέρες νοσηλείας.

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιείται στo xωριό Κομπωτή, τόπο καταγωγής του πατέρας της. Από το πρωί στο σπίτι της οικογένειας είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς και φίλοι. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του κοριτσιού. Ο στολισμός της εκκλησίας που τελείται η νεκρόσιμος ακολουθία παραπέμπει σε βάφτιση κι όχι σε κηδεία αφού στον προαύλιο χώρο του ναού υπάρχουν ροζ και άσπρα μπαλόνια, ενώ σε δύο τραπέζια έχουν τοποθετηθεί κουφέτα και γλυκίσματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο karvasaras.gr, πλήθος στεφάνων έχουν σταλεί στη μνήμη της μικρούλας. Η τρίχρονη Κατερίνα έφυγε από την ζωή δέκα ημέρες μετά τα τρίτα γενέθλια της. Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του. Σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία - νεκροτομή , ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα. Για να βγει το πόρισμα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων.

Καπραβέλος για θάνατο τρίχρονης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αρτηρίτιδας ή νόσου Καβασάκι

«Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, για εμάς είναι τα πάντα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ», για το 3χρονο παιδί που πέθανε το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο.

Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.

Ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

κορίτσιειδήσεις τώραθάνατοςΘεσσαλονίκηΙπποκράτειο Νοσοκομείοκηδεία