Ελλάδα|06.05.2022 10:51

Κάλυμνος: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την καταγγελία 19χρονης - «Να διερευνηθούν παραλείψεις ή λάθη από το ΑΤ»

Newsroom

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνηθεί η καταγγελία της 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο. Η νεαρή υποστηρίζει ότι αστυνομικοί την απέτρεψαν από το να υποβάλει μήνυση.

Ειδικότερα, ο υπουργός ζητά να διερευνηθεί εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης, υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας από την ίδια την κοπέλα και τη δικηγόρο της.

Η 19χρονη φοιτήτρια αναφέρει ότι έπεσε θύμα βιασμού στην Κάλυμνο και όταν πήγε να το καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί την απέτρεψαν. Για αυτόν τον λόγο μετέβη στην Αθήνα, όπου έκανε μήνυση σε βάρος του άνδρα τον οποίο κατηγορεί για τον βιασμό, αλλά δέχτηκε επίθεση από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία την ξυλοκόπησε άγρια με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να δοθεί προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και αν προκύψουν ευθύνες για τους αστυνομικούς να παραπεμφθούν για επιβολή κυρώσεων.

Η καταγγελία - σοκ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η δικηγόρος στο Mega, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση.

Όπως φαίνεται, της είπαν ότι «θα βρει και εκείνη τον μπελά της» και την ενημέρωσαν «ότι θα τον καλέσουν (σ.σ. τον καταγγελλόμενο ως βιαστή) για συστάσεις».

Η κοπέλα, τότε, μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η νεαρή έβγαινε την Πέμπτη από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή

Μετά την καταγγελλόμενη επίθεση, η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

ΚάλυμνοςπαρέμβασηβιασμόςκαταγγελίαΤάκης Θεοδωρικάκοςειδήσεις τώραφοιτήτρια