Γαύδος: Η δήμαρχος έκανε έφοδο στις παραλίες - Γκρέμισαν τις καλύβες των ερημιτών μετά την «Αυτοψία»
NewsroomΕκνευρισμό φαίνεται πως προκάλεσε στη δήμαρχο της Γαύδου η πρόσφατη εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», η οποία ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζουν μόνιμα εκεί, παρά τις δυσκολίες του νησιού. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη, μαζί με συνεργείο της δημοτικής αρχής, γκρέμισε τις αυτοσχέδιες καλύβες και απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα.
Μάλιστα, όπως η ίδια διευκρίνισε, η απόφαση είχε παρθεί εδώ και καιρό, ωστόσο υλοποιήθηκε, μόλις λίγες ώρες μετά την προβολή της εκπομπής στον Alpha. «Οι πρόχειρες κατασκευές αυτές που έχουν αναγερθεί στις παραλίες του νησιού και από τη μια μεριά υποβαθμίζουν το περιβάλλον και από την άλλη ελλοχεύουν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι δάση καλύπτουν το 80% της έκτασης του νησιού και η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε το νησί μας. Όποιος θέλει να έρθει στη Γαύδο να δουλέψει να δημιουργήσει να χτίσει τη ζωή του είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι αυτή η συμπεριφορά. Να οικειοποιείσαι δηλαδή τους φυσικούς πόρους του τόπου, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους προς ίδιον όφελος, να παρασιτείς σε αυτούς τους τόπους και να έχεις παραβατική συμπεριφορά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ο τόπος έχει ανάγκη από παραγωγικό κόσμο», είπε η κ. Στεφανάκη.
- Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
- Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
- Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
- Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ