Ελλάδα|08.05.2022 07:52

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Λουλούδια και μηνύματα αγάπης στο φαρμακείο του θύματος - Την Τρίτη η απολογία του καθ' ομολογίαν δράστη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία μετά τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Καβάλα, ενώ όσο έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες, αποδεικνύεται πως ο 55χρονος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για την πράξη του. Από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση, πλήθος ανθρώπων, φίλοι, συγγενείς και άλλος κόσμος επισκέπτονται το σπίτι της γυναίκας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Οι γονείς της κοπέλας δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί. «Δεν το χωράει ο νους μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα», ανέφερε ο αδερφός της 43χρονης. Ο 55χρονος γυναικοκτόνος και η 43χρονη φαρμακοποιός είχαν αποκτήσει μαζί δύο ανήλικα παιδιά, 6 και 10 ετών, μαθητές Δημοτικού.

Τα πρώτα στοιχεία της κατάθεσης

Ο 55χρονος αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας. Nοσηλεύεται ακόμα με τραύματα στα χέρια και στο λαιμό. «Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πίσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: "θα ζητήσω διαζύγιο"», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Alpha ο 55χρονος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο.

«Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», πρόσθεσε.

«Ήταν ταραγμένος»

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 55χρονο που στραγγάλισε την 43χρονη σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του, ήταν η υπάλληλος του φαρμακείου που πήγε να του παραδώσει τα εφεδρικά κλειδιά, όπως της είχε ζήτησε.

Η κοπέλα μιλώντας στο Star είπε μεταξύ άλλων ότι «ο δράστης φαινόταν ταραγμένος, όμως ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο». «Και όταν βγήκε ήταν λίγο ταραγμένος, αλλά εντάξει ήταν γενικώς υπερκινητικός δεν θεώρησα... Δεν είδα την Άιντα πίσω από τον γκισέ στον πάγκο. Λέω εντάξει, θα είναι μέσα στην κουζίνα ή μέσα στο δωμάτιο», είπε η υπάλληλος του φαρμακείου.

Όπως είπε η κοπέλα, δεν ακούστηκε ο παραμικρός θόρυβος που να προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά και τα ανεβασμένα στόρια του μαγαζιού ήταν το στοιχείο εκείνο που την έκανε να ανησυχήσει.

«Δεν ακούστηκε τίποτα, απολύτως τίποτα. Τα στόρια που δεν ανέβηκαν ποτέ ήταν η αιτία να ανησυχήσω... Πήρα τη μητέρα της και θεώρησα ότι πρέπει να καλέσω την αστυνομία, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Γιατί έβλεπα και τα δύο αμάξια παρκαρισμένα απ΄έξω, κλειστά τα πάντα και δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό. Δεν είχα εγώ τα δεύτερα κλειδιά για να μπω μέσα. Κι ευτυχώς που δεν τα είχα. Ίσως τα ζήτησε για να μην δω εγώ όλο αυτό ή να μην μπορέσω εγώ να μπω μέσα», πρόσθεσε.

Βίντεο από τη στιγμή του στυγερού εγκλήματος στα χέρια των Αρχών

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα ο δράστης της έκλεισε με τα χέρια του το στόμα και τη μύτη. Στη συνέχεια, και αφού το θύμα έπεσε νεκρό, το μετέφερε σε μία μικρή κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του φαρμακείου, που ανήκε και εργαζόταν η 43χρονη. Έπειτα, ο δράστης επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι, ενώ όταν άρχισε να αιμορραγεί κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που υπήρχε μέσα στο φαρμακείο και έχει καταγράψει τη στιγμή της γυναικοκτονίας, σύμφωνα με το kavalanews.gr.

Ψυχρός και αμετανόητος προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα

Ο 55χρονος φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ψυχρός προς τους αστυνομικούς και αμετανόητος. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, δεν έχει μετανιώσει την πράξη του, ενώ προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα που διέπραξε, σύμφωνα με υπάλληλο του φαρμακείου που διατηρούσε η δολοφονημένη 43χρονη.

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος αναζητούσε την 43χρονη για ώρες, καθώς την καλούσε στο κινητό τηλέφωνο. Τότε, δέχτηκε ένα SMS που έγραφε «είμαι καλά. Είμαστε μαζί με τον σύζυγό μου στον μηχανικό. Ψάχνουμε σπίτι. Μην ανησυχείς», σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα την προβλημάτισε, τόσο γιατί η 43χρονη δεν έγραφε με αυτό τον τρόπο, όσο και γιατί επικοινωνούσαν με γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού και όχι μέσω SMS. Αφού πέρασε λοιπόν, αρκετές ώρες μαζί με συγγενείς της 43χρονης, αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Πηγές Νέστου, Δημήτρη Λεπίδα, το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου η 43χρονη, όπως έκανε κάθε μέρα, άνοιξε το φαρμακείο της. Έκλεισε το μεσημέρι, χωρίς να ανοίξει πάλι το απόγευμα, γεγονός που προκάλεσε διάφορα ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία των Πηγών Νέστου. Κατά τον ίδιο, ο 55χρονος σύζυγος βρισκόταν στο χωριό και κάποιοι κάτοικοι είπαν ότι τον είδαν σε εξωτερικό χώρο μέχρι τις 7:30-8:00 το απόγευμα.

«Απ’ ό,τι μάθαμε, οι συγγενείς της έψαχναν την Αΐντα από το μεσημέρι, αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν στο χωριό μας αστυνομικοί. Άνοιξαν το φαρμακείο και βρήκαν τη γυναίκα πνιγμένη, καθώς και τον σύζυγό της ο οποίος είχε επιχειρήσει να κόψει τις φλέβες του», λέει ο κ. Λεπίδας.

Σύμφωνα με το proininews.gr, ο 55χρονος ήταν βραβευμένος αθλητής του στίβου. Συγκεκριμένα, τοπικός σύλλογος στο χωριό Πηγές Νέστου- Καβάλας είχε βραβεύσει τον δράστη το 2018, καθώς ήταν δεύτερος πανελληνιονίκης/βετεράνος στα 400 μέτρα με εμπόδια.

Όπως έγραψε το ethnos.gr, η φαρμακοποιός άφησε δύο παιδιά, 6 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ζευγάρι είχε προβλήματα στο γάμο του και η 43χρονη φέρεται να είχε ζητήσει να πάρουν διαζύγιο. Βασική αιτία των καυγάδων φέρεται να είναι η παθολογική ζήλεια του συζύγου.

Μιλώντας στο ethnos.gr πρόεδρος της κοινότητας Πηγές Νέστου, Δημήτρης Λεπίδας, κάνει λόγο για μία γυναίκα ήσυχη, ιδιαιτέρως πρόσχαρη και πολύ εξυπηρετική, την οποία αγαπούσε ολόκληρο το χωριό.

ειδήσεις τώραέγκλημαΚαβάλαδολοφονίαγυναικοκτονία