Ελλάδα|09.05.2022 14:52

ΜΜΜ: Χωρίς μετρό και τραμ για τρεις ώρες αύριο η Αθήνα

Newsroom

Χωρίς μετρό σε καμία από τις 3 γραμμές συμπεριλαμβανομένης και της 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και του τραμ θα μείνει αύριο Τρίτη η Αθήνα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οπως ανακοίνωσαν όλα τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), την Τρίτη συμμετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 9.30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49).

Εκείνη την ώρα, είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του ΕΚΑ ενάντια στις διατάξεις του «νόμου Χατζηδάκη», με τις οποίες - όπως σημειώνουν τα συνδικάτα - «προωθείται το «φακέλωμα» των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και ο έλεγχος άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας».

Προσέφυγε κατά της στάσης η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

Οπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, μετά την κοινοποίηση σε αυτή αργά το μεσημέρι σήμερα της απόφασης των Σωματείων εργαζομένων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω στάση εργασίας. Ωστόσο, «με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί», σημειώνεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητεί προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, πρωινές μετακινήσεις του. 

ειδήσεις τώραμετρόηλεκτρικόςστάση εργασίαςΣΤΑΣΥ