Κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών για φωτιά σε τσάντα: Τι βρέθηκε μέσα - Οι κινήσεις του δράστη
NewsroomΚινητοποίηση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκάλεσε σήμερα τσάντα με εμπρηστικό μηχανισμό στο Εφετείο. Όσα κατέγραψαν οι κάμερες και τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα.
Ειδικότερα, αρχικά σήμανε συναγερμός στο Εφετείο καθώς είδαν τσάντα να έχει αρπάξει φωτιά. Όπως αποδείχθηκε, μετά την έρευνα των πυροτεχνουργών, μέσα στην τσάντα υπήρχε εμπρηστικός μηχανισμός, τον οποίο άφησε άνδρας ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.
Μέσα στην τσάντα βρέθηκαν τρία μπουκαλάκια με εύφλεκτο υγρό και μία κροτίδα.
Οι κινήσεις του δράστη
Την ώρα που άφησε το σακίδιο και άρχισε να φεύγει, ο δράστης άναψε ένα σπίρτο, έβαλε φωτιά και προκλήθηκε μία μικρή έκρηξη.
Στο σημείο έφτασε άμεσα κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και άρχισε την έρευνα στα υπολείμματα. Από τις κάμερες έχουν διαπιστώσει ότι ο δράστης ήταν άνδρας ηλικίας 50 έως 55 ετών και αναζητείται.
Υπογραμμίζεται, τέλος, πως όλα τα παραπάνω συνέβησαν ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου.
- Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»
- «Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική
- Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες