Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει «σπάνε» τα ισόβια
NewsroomΓια τα ελαφρυντικά που πρόκειται να ζητήσει ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μίλησε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
Όπως εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης στον ΑΝΤ1, δεν θα ζητηθούν από μέρος του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
«Ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά κι εγώ δεν θα το ζητούσα», είπε επ' αυτού.
Για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο πιλότος είπε ότι, δεδομένου της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».
Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, «σπάνε» τα ισόβια.
Τέλος, σε σχετικό ερώτημα, απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δεν συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής.
Συνεπώς, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή για το έγκλημα.
- Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τους δασμούς Τραμπ: «Απαράδεκτες απειλές, θα απαντήσουμε»
- Αιτωλοακαρνανία: Τον πυροβόλησε με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Πώς έστησε το καρτέρι θανάτου
- Πατρινό Καρναβάλι: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης - Χιλιάδες ξεφάντωσαν με χορό και τραγούδια
- Κονγκό: Γιατί η γέννηση δίδυμων ορεινών γοριλών ξεσήκωσε τους επιστήμονες - Τι σημαίνει για το είδος