Άστατος καιρός και την Τρίτη: Εντονότερα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά
NewsroomΔιατήρηση του άστατου καιρού. Εντονότερα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα ορεινά της Κρήτη. Η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές ή όμβρους, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις 3-5 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- Έλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- Έχεις «κολλήσει» με αυτή τη σειρά; Οι επιστήμονες λένε πως ίσως κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή!