Ελλάδα|16.05.2022 16:02

Στο «μικροσκόπιο» η αιτία που μπορεί να οδήγησε στην αυτοκτονία τον 14χρονο μαθητή - Οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο bullying

Newsroom

Η αυτοκτονία του ανήλικου αγοριού στο κέντρο της Αθήνας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν το παιδί σε αυτή την πράξη να ερευνώνται κι ενώ οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για ένα «challenge» στο TikTok, ωστόσο, τώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνω και το ενδεχόμενο του bullying.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο του αγοριού από τον Κολωνό που φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικές Αρχές, από πλευράς τους, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με τα επικρατέστερα να έχουν να κάνουν με το «blackout challenge» στο TikTok αλλά και με το ενδεχόμενο ο μικρός μαθητής να είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού

Υπενθυμίζεται πως το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το αγοράκι είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Οι Αρχές έχουν κατάσχει το laptop του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας ότι δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Το παιδί έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση.

Τι είναι το «blackout challenge»

Η «πρόκληση» που έχει γίνει «μόδα» στο TikTok το τελευταίο διάστημα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος 10χρονου κοριτσιού στις ΗΠΑ, που θέλησε να συμμετάσχει σε αυτή την «πρόκληση» και κρεμάστηκε από έναν ιμάντα τσάντας. Το κορίτσι δοκίμασε το «blackout challenge» στη ντουλάπα της μητέρας της, ενώ η εκείνη ήταν στον κάτω όροφο. Μια εγκληματολογική ανάλυση του τηλεφώνου της έδειξε ότι η εφαρμογή ήταν σε χρήση εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της μητέρας της.

«Η Nylah υπέστη σε φρικτή ταλαιπωρία καθώς πάλευε και πάλευε για να αναπνεύσει», αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του παιδιού κατά του TikTok. Η Tawainna βρήκε την κόρη της και της έκανε πολλαπλές προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι.

bullyingανήλικοςΠατήσιαειδήσεις τώραTikTokαυτοκτονίαπαιδί