Ελλάδα|17.05.2022 14:12

Ηλεία: Αναβλήθηκε η δίκη της υπόθεσης βιασμού ανήλικης από τον αδερφό και τον θείο της

Newsroom

Αναβλήθηκε η δίκη νεαρού στην Ηλεία ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της αδερφής του μαζί με τον θείο του. Η κοπέλα φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τους άντρες της οικογένειάς της από τα 13 έως τα 16 χρόνια της. Για την ίδια ορίστηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η επανεξέταση της υπόθεσης ορίστηκε για τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2022, ενώ ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού της αδερφής του, μαζί με τον θείο του, επί τρία συναπτά έτη σε χωριό του Δήμου Ήλιδας. 

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ήταν να οριστούν ειδικοί πραγματογνώμονες ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να εκτιμηθεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του κατηγορούμενου. Στη νέα δικάσιμο που ορίστηκε για τον Νοέμβριο, θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου τα αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων ώστε να συνεχιστεί η δίκη και να ληφθεί η απόφαση για το εάν το νεαρός θα τιμωρηθεί ή όχι.

Πώς αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική υπόθεση

Το 2019 το κορίτσι αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωνε από τα 13 έως τα 16 χρόνια του, συνταράσσοντας την τοπική κοινωνία. Όπως κατήγγειλε η ίδια, ζούσε εφιαλτικές στιγμές από τον αδερφό της και τον αδερφό του πατέρα της, ο οποίος είναι και ο ίδιος πατέρας.

Σύμφωνα με όσα είπε το κορίτσι τότε, δεν έβρισκε τη δύναμη να καταγγείλει τους άντρες της οικογένειάς της, και, λίγο πριν αποκαλυφθούν όλα, έφυγε από το σπίτι της. Ο πατέρας της κοπέλας απευθύνθηκε στην αστυνομία ζητώντας την παρέμβαση των αρχών ώστε αυτή να επιστρέψει σπίτι της.

Η κοπέλα πήγε στην Πάτρα, όπου διέμενε η μητέρα της, με τη βοήθεια του φίλου της και, εκεί, τής αποκάλυψε όσα ζούσε στο χωριό. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι και ο πατέρας κατήγγειλε τη φυγή της κόρης του, με αποτέλεσμα οι αρχές να αρχίσουν να την αναζητούν. Από την πρώτη επαφή που είχαν μαζί της, μετά τον εντοπισμός της, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και, εντέλει, το κορίτσι τους τα αποκάλυψε όλα.

κοπέλααδερφόςΗλείαβιασμόςειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηδίκη